АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

Колаборанту окупованого Сєвєродонецька оголосили нову підозру

Читать на русском
Колаборанту окупованого Сєвєродонецька оголосили нову підозру
Колаборанту окупованого Сєвєродонецька оголосили нову підозру

Гауляйтеру окупованого Сєвєродонецька в Луганській області та двом іншим колаборантам оголосили підозри. Їх готуються оголосити в розшук.

Про кого йдеться

З липня 2022 року і дотепер на території тимчасово окупованої Луганської області діє злочинне угруповання. Створив і очолив його так званий "глава адміністрації міста Сєвєродонецьк ЛНР", який почав співпрацювати з ворогом ще з 2014 року. До повномасштабного вторгнення РФ в Україну він був "главою адміністрації міста Брянки "ЛНР".

До діяльності псевдооргану влади він залучив проросійськи налаштованих мешканців регіону. На посаду "заступника голови" було призначено колишню керівницю одного з відділів Департаменту соцзахисту населення Луганської обласної ВЦА, яка після вересневих "виборів" 2023 року стала "главою ради міського округу міста Сєвєродонецьк".

Гауляйтеру окупованого Сєвєродонецька оголосили нову підозру: що закидають колаборанту qhidqkiqzkidduant

Очолила окупаційне "управління освіти" - ексначальниця підрозділу Управління освіти Сєвєродонецької міської ВЦА, яка займалася господарськими питаннями.

Що стало причиною для оголошення підозр

Підозрювані поширюють антиукраїнські наративи шляхом організації публічних заходів за участю представників так званого "уряду ЛНР" і РФ.

"Задокументовано проведення понад 30 таких заходів із використанням російської символіки та гасел", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, фігуранти проводять збори з налагодження роботи "органів влади" в захопленому місті, дають інтерв’ю пропагандистським медіа, де відкрито підтримують державу-агресорку та встановлену нею владу, утвердження окупації частини території України.

Що їм загрожує

Їм інкримінують організацію та проведення заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією, спрямованих на її підтримку, та активну участь у таких заходах, вчинені організованою групою.

Наразі вирішується питання про оголошення фігурантів у розшук та обрання їм запобіжного заходу.


Теги: розшукРозыскЛуганська областьЛуганская областьколаборантиподозрениеПідозраСеверодонецк

Дата і час 10 січня 2024 г., 01:08     Переглядів Переглядів: 1560
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.063125