АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Російські z-військкори заявили про жахливу якість снарядів із КНДР

Читать на русском
Російські z-військкори заявили про жахливу якість снарядів із КНДР
Російські z-військкори заявили про жахливу якість снарядів із КНДР

Артилеристи країни-терористки РФ в Україні скаржаться на низьку якість снарядів, які у 2023 році почала постачати Північна Корея. За словами провоєнних блогерів, найбільше нарікань отримують якість та кількість пороху у боєприпасах.

За даними колись близького до розформованої ПВК "Вагнер" телеграм-каналу Grey Zone, російським військовим на озброєння надходять іранські снаряди, про які відгукуються "непогано", та північнокорейські, які "проклинають". Через низьку якість пороху їх використовують у ситуаціях, де "точність і купність, та й взагалі вихід снаряда зі ствола має найменшу важливість".

"Що стосується північнокорейських реактивних снарядів, то летять вони, за словами артилеристів, які спілкувалися зі мною, чи не вдвічі менше за дальністю, ніж, наприклад, наші", – стверджує автор каналу.

Іранські снаряди залишають сліди кіптяви, від яких доводиться чистити бойок зброї, проте летять "дуже добре", пише канал "Портфель Генштабу". Північнокорейські снаряди летять повз ціль, додає він, оскільки заряд пороху в гільзах часто не відповідає заявленому.

"Абсолютне лайно. Якщо снаряд долетів і розірвався – у розрахунку гармати свято, всі танцюють і співають хвалебні пісні голові Кіму. Якщо снаряд не долетів і впав на голову нашій піхоті – скажіть спасибі напівголодним корейським підліткам, які зібрали його за миску рису", –зазначає такий собі Олексій Ларкін, співробітник проекту WarGonzo.

За його словами, російській армії не слід чекати будь-якого високотехнологічного озброєння від північнокорейських виробників, "якщо вони ж не в змозі зібрати простенький снаряд для гармати".

Як повідомляли "Українські Новини", розвідка України знає про постачання північнокорейської зброї до Росії. Інформація про передачу балістичних ракет уточнюється. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Північна Корея передала Росії не лише мільйон артилерійських снарядів, а й кілька типів ракет для війни з Україною, повідомляла у листопаді південнокорейська розвідка. За даними Сеула, із північнокорейського порту Раджин до Владивостока було відправлено близько 2 тис контейнерів зі зброєю. У ці контейнери можна завантажити понад 200 тис артилерійських снарядів калібру 122 мм або понад 1 млн снарядів калібру 152 мм.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея відправила до Росії понад мільйон артилерійських снарядів для війни з Україною, а також радників щодо їхнього використання. За деякими даними, вона могла отримати за це $3 млрд.


Теги: Напад Росії на УкраїнуВойнаВійнаСеверная КореяПівнічна Кореявоенкорросійська пропагандароссийская пропагандаБоєприпасибоеприпасыКНДР

Дата і час 13 січня 2024 г., 15:03     Переглядів Переглядів: 2075
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.586704