АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Розмінування Чорного моря: Румунія, Болгарія та Туреччина можуть розпочати влітку

Читать на русском
Розмінування Чорного моря: Румунія, Болгарія та Туреччина можуть розпочати влітку
Розмінування Чорного моря: Румунія, Болгарія та Туреччина можуть розпочати влітку

Незабаром розпочнеться практичне впровадження підписаного Румунією, Болгарією та Туреччиною меморандуму про розмінування Чорного моря.

Про це повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар у ході онлайн-брифінгу на тему "Українсько-турецькі відносини: як зараз здійснюється співпраця між країнами, подальші плани співробітництва".

Дипломат зазначив, що кожна країна має свої особливості у процесі впровадження тристороннього меморандуму, підписаного 11 січня.

Наприклад, Румунія вже завершила цю процедуру, Болгарія перебуває у процесі внутрішньодержавних процедур, тоді як у Туреччині цей документ має пройти ратифікацію, оскільки використання підрозділів збройних сил, які займаються розмінуванням, підпадає під компетенцію парламенту. Очікується, що початок практичної реалізації меморандуму можливий влітку.

"Найімовірніше, що вихід кораблів у море відбудеться десь у літні місяці, ареал охоплення – це міжнародні води. Умовно кажучи, якщо ми проведемо лінію від Одеси до Босфору, то на захід від цієї лінії. Тобто можна вважати, що від колишньої лінії зернового коридору на захід до територіальних вод Румунії, Болгарії та Туреччини", - сказав Боднар.

Розмінування відбуватиметься в рамках НАТО, оскільки ще на Вільнюському саміті було узгоджено так званий регіональний принцип відповідальності.


Теги: Напад Росії на УкраїнуВойнаВійнаРумынияРумуніяБолгарияБолгаріяТуреччинаТурцияПосолБоднар ВасилийЧорне мореЧерное морерозмінуванняразминирование

Дата і час 18 січня 2024 г., 19:13     Переглядів Переглядів: 2000
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.130853