АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

Оборонні компанії Франції ремонтуватимуть та вироблятимуть військову техніку в Україні

Читать на русском
Оборонні компанії Франції ремонтуватимуть та вироблятимуть військову техніку в Україні
Оборонні компанії Франції ремонтуватимуть та вироблятимуть військову техніку в Україні

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив, що французькі оборонні компанії мають намір відкрити виробництво та ремонт військової техніки на території України. За словами голови оборонного відомства, перше виробництво може розпочатися вже влітку 2024 року.

Лекорню наголосив, що вихід французьких компаній на український ринок допоможе Києву у відобитті повномасштабного російського вторгнення. Про це повідомляє Financial Times.

За попередніми даними, йдеться про три оборонні компанії Франції. Серед них KNDS – спільне підприємство французької державної компанії Nexter та німецької Krauss-Maffei Wegmann. Ця компанія займається виробництвом боєприпасів, гаубиць Caesar та бойових машин. Також почати виробляти зброю в Україні може компанія Arquus, яка специфікується на військових транспортних засобах та шасі. Третьою французькою компанією в Україні може стати виробник безпілотників Delair.

"Три французькі компанії налагоджуватимуть партнерство з українськими компаніями, зокрема, в секторі безпілотників та наземної техніки, щоб виробляти запчастини на українській землі, а в майбутньому, можливо, і боєприпаси", – заявив Лекорню.

Варто зазначити, що Nexter, яка є частиною KNDS, заявила, що з вересня 2023 року веде переговори про пошук партнера, щоб наблизити технічне обслуговування та виробництво до лінії фронту. Представник компанії заявив, що потрібно кілька тижнів, щоб з’ясувати, що можна зробити. При цьому у компанії заявили, що французький уряд попросив Nexter підтримати Україну на місцевому рівні.


Теги: KNDSNexterФранціяФранцияНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаУкраїнаУкраинаМинобороны ФранцииЛекорню Себастьян

Дата і час 09 березня 2024 г., 14:07     Переглядів Переглядів: 1943
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.066665