АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

У ГУР прокоментували заяву про повернення з полону "зрадника"

Читать на русском
У ГУР прокоментували заяву про повернення з полону "зрадника"
У ГУР прокоментували заяву про повернення з полону "зрадника"

У Головному управлінні розвідки Міноборони прокоментували заяву про повернення з полону "зрадника", якого звинуватили у співпраці з росіянами в полоні та ймовірній участі у побитті інших українських воїнів, зокрема бійців "Азову". Там наголосили, що робота ведеться не на підставі емоцій.

Правоохоронні органи відпрацьовують усю наявну інформацію. Про це в коментарі OBOZ.UA повідомив представник ГУР Андрій Юсов.

Він зазначив, що Україна докладає зусиль для повернення кожного українського військовослужбовця, який перебуває в полоні ворога.

"У нас же ж правова і демократична держава. Ми боремося за повернення кожного. Мова йде про повернення чинних українських військовослужбовців, які захоплені ворогом у полон, які під присягою. Повернення громадян у країну. Далі вони повертаються в Україну. Якщо є якісь питання з боку правоохоронних органів, то відповідна робота проводиться. Вона точно не проводиться на підставі емоційних заяв. Хоча все це береться до уваги й усе відпрацьовується. Я вже не кажу про те, що є оперативна складова", – пояснив Юсов.

Варто зазначити, що навколо одного з повернених українських військовополонених виник скандал – його звинуватили у співпраці з росіянами в полоні та ймовірній участі у побитті інших українських воїнів, зокрема бійців "Азову". Ідеться про звільненого 17 липня Максима Бобилева.

Так, Віктор Лахно з позивним "Лелека" повідомив в Instagram, що начебто Максим Бобилев співпрацював з адміністрацією колонії, де утримували полонених, а також брав участь у катуванні військових бригади "Азов".


Теги: КоллаборационизмколаборантиПленныеОбмен пленнымиобмін полоненимивійськовополоненіАндрей ЮсовЮсов АндрейГУР МО

Дата і час 18 липня 2024 г., 23:05     Переглядів Переглядів: 2013
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.185115