АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

Загарбники в окупованій Євпаторії розпочали демонтаж храму ПЦУ

Читать на русском
Загарбники в окупованій Євпаторії розпочали демонтаж храму ПЦУ
Загарбники в окупованій Євпаторії розпочали демонтаж храму ПЦУ

21 липня російські окупанти в тимчасово окупованому Криму розпочали демонтаж Хрестовоздвиженського храму Православної церкви України в Євпаторії. Наразі з храму зняли купол і розібрали верхню частину будівлі.

Про це повідомляє "Голос Криму". Конфлікт за храм, який належить парафії Пречистого образу Божої Матері "Неопалима Купина" в Євпаторії та Управлінню Кримської єпархії Української православної церкви КП (тепер ПЦУ), триває з початку окупації півострова і впродовж останніх п’яти років перейшов у судову площину.

З 2019 року парафія і Кримська єпархія ПЦУ зазнавали постійного тиску для виконання рішення окупаційного суду про знесення храму, причому в рішенні зазначалося, що демонтаж має здійснити сама громада. Парафіяни відмовлялися виконувати рішення "суду", попри погрози.

Зняли купол: окупанти в Євпаторії розпочали демонтаж храму ПЦУ. Фото 
 qhiqqkiqrhiqkkant
Зняли купол: окупанти в Євпаторії розпочали демонтаж храму ПЦУ. Фото

Окупаційна влада Євпаторії знову звернулася до "суду" з проханням про самостійне знесення храму, оскільки парафіяни та Управління Кримської єпархії ПЦУ не збираються виконувати це рішення. У своїй заяві місцеві чиновники просять стягнути витрати за демонтаж з парафіян.

Митрополит Сімферопольський і Кримський ПЦУ Климент неодноразово підкреслював, що окупаційна влада знищує храми ПЦУ в Криму, таким чином знищуючи українську національну ідентичність. Він також закликав до зміни державної політики України щодо порушення прав на віросповідання окупаційною владою та притягнення Росії до відповідальності за міжнародним правом.

Водночас уповноважений представник Кримської єпархії ПЦУ Андрій Щекун заявив, що всі злочини, вчинені росіянами на території України, мають спільну основу — це геноцид українців в Криму за етнічною ознакою.


Теги: ЄвпаторіяЕвпаторияокупаціяОккупацияПЦУПравославна Церква України (ПЦУ)

Дата і час 22 липня 2024 г., 14:13     Переглядів Переглядів: 1717
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.071492