АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

У ВМС ЗСУ прокоментували удар по порому "Славянин"

Читать на русском
У ВМС ЗСУ прокоментували удар по порому "Славянин"
У ВМС ЗСУ прокоментували удар по порому "Славянин"

Російський пором "Славянин" у порту "Кавказ" (Краснодарський край РФ) працював на логістику окупаційних військ країни-агресорки. 23 липня по ньому були прямі влучання, які завдали суттєвих ушкоджень.

Про це заявив речник Військово-морських сил ЗС України Дмитро Плетенчук у коментарі "Суспільне Крим". Вказаний пором забезпечував угруповання ЗС РФ на півдні нашої країни, а також у тимчасово окупованому Криму.

Був важливим елементом логістики росіян: у ВМС прокоментували удар по порому  qhiqhuiqkhiteant

Плетенчук пожартував, що "Славянин" на "Кавказі" не прижився. Судно росіяни зняли з міжнародного маршруту ("Кавказ" – Варна" у Болгарії), щоб воно допомагало путінській армії воювати проти України.

"Він ["Славянин"] залізничний, він досить потужний і останній. Що стосується цього проєкту парома – він мав вміщувати 50 умовних паромів, тобто 50 цистерн може перевозити", – розповів військовий. Пояснимо: "Славянин" – це третій та останній залізничний пором, який був у РФ у вказаному регіоні. До речі, порт "Кавказ" є другим за розміром в Азово-Чорноморському регіоні й четвертим за вантажообігом у Росії в цілому.

Представник ВМС розповів, що після втрати двох попередніх поромів росіяни мали настільки складну ситуацію, що "Славянина" зняли з маршруту до Болгарії.

Він допомагав загарбникам з’єднувати залізницю РФ із кримською, українською окупованою залізницею. "Відповідно, цю функцію він виконував, перевантажуючи більше ніж 3/4 логістики військової", – зазначив Плетенчук.

"Зараз вони будуть якось розв’язувати проблему розірвання цього ланцюжка. Його ураження не випадкове. Крім того, після цього ураження вони зрозуміли, що це не жарти – щодо того, що Україна контролює вогнем Азовське море. Це свого часу сказав військовокомандувач ВМС України, проте не повірили в це росіяни. Але після цього удару зрозуміли, що це так і є", – заявив речник Військово-морських сил ЗСУ.

Порт Кавказ на карті

Теги: порт КавказКраснодарский крайАтакаРосіяРоссияВМС ЗСУВМС ВСУ

Дата і час 26 липня 2024 г., 18:02     Переглядів Переглядів: 1547
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.077321