АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

В Україні ліквідували міжрегіональний наркосиндикат зі щомісячним обігом у 40 мільйонів гривень

Читать на русскомRead in English
В Україні ліквідували міжрегіональний наркосиндикат зі щомісячним обігом у 40 мільйонів гривень
В Україні ліквідували міжрегіональний наркосиндикат зі щомісячним обігом у 40 мільйонів гривень

Правоохоронці провели понад 30 санкціонованих обшуків у Дніпропетровській та Запорізькій областях та припинили діяльність двох нарколабораторій. Члени міжрегіонального угруповання займалися виготовленням і збутом наркотиків та психотропів у великих масштабах. 15 учасникам злочинної організації слідчі повідомили про підозру.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки НПУ.

Для ліквідації діяльності зловмисників оперативники ДВБ разом зі слідчими ГСУ ДБР провели спецоперацію із залученням працівників відділу швидкого реагування ДВБ, поліції особливого призначення, спецпризначенців Нацполіції КОРД, ТОР та Tac Team патрульної поліції, кінологів й інших поліцейських Дніпропетровщини та Запоріжжя.

Зазначається, що діяльність наркосиндикату організував 50-річний житель Запоріжжя разом з двома своїми спільниками – жителями Синельниківського району Дніпропетровщини. Лідери наркогрупи відповідали за безперервне виробництво і налагодження шляхів збуту наркотовару через підконтрольних дилерів або Телеграм-канали.

До злочинної діяльності вони залучили понад десяток чоловіків, які відповідали за збут і рекламу наркотичних засобів і психотропних речовин. Одним з учасників злочинної організації був колишній правоохоронець. Як правило, заборонений товар переправляли замовникам через пошту або шляхом закладок. А щоб не потрапити у поле зору поліції – використовували криптогаманці та банківські картки, зареєстровані на третіх осіб.

Щодня спільники збували близько пів кілограма заборонених речовин. Відправки робили у різні куточки України. Щомісячний обіг наркотиків складав близько 40 мільйонів гривень.

Серед заборонених речовин, які збувались членами злочинної організації, були метамфетамін, гашиш, канабіс, пігулки екстазі, vape "HHC", солі PVP.

У фігурантів під час обшуків вилучили понад 20 кілограмів наркотиків та прекурсорів. А також приладдя для виготовлення та фасування наркотиків, банківські картки, гроші, чорнові записи, техніку та зброю.

15 фігурантам вже оголошено про підозру. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.


Теги: затриманнязадержаниеДБРНаркоторговляНацполіціяНацполицияДніпропетровська областьДнепропетровская областьЗапорізька областьЗапорожская областьНарколаборатория

Дата і час 01 серпня 2024 г., 15:28     Переглядів Переглядів: 2332
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.167564