АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

В Одеській області викрили групу диверсантів, яка підпалювала об’єкти «Укрзалізниці» поблизу кордону

Читать на русскомRead in English
В Одеській області викрили групу диверсантів, яка підпалювала об’єкти «Укрзалізниці» поблизу кордону
В Одеській області викрили групу диверсантів, яка підпалювала об’єкти «Укрзалізниці» поблизу кордону

Співробітники Служби безпеки України та Національної поліції викрили групу диверсантів, які вчиняли підпали на залізниці, намагаючись зірвати постачання техніки та боєприпасів на фронт. Серед них виявилися четверо жителів Чернігівської та Одеської областей, яких завербувала російська спецслужба.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції України. Зазначається, що зловмисників спіймали на гарячому – вони саме намагалися підпалити одну із чотирьох запланованих релейних шаф та шафу зв’язку на залізниці.

Крім того, двох учасників цієї групи також підозрюють у підпалах цивільних автівок Nissan Primera та Nissan Sunny на Одещини, однією з яких користувався військовослужбовець ЗСУ. Власник іншої автівки нещодавно помер, тому вона тривалий час перебувала на стоянці. Зловмисники нанесли на неї білий хрест, щоб видати за військову машину, і підпалили, а відповідні фото відправили "замовникам".  За всі ці "послуги" росіяни обіцяли зрадникам щедру винагороду. 

Поліція Одеської області відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (Умисне знищення або пошкодження майна). Слідство готує матеріали для повідомлення двом фігурантам про підозру. 

Також СБУ повідомила учасникам групи про підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану). Учасникам злочинної групи загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.


Теги: затриманнязадержаниеПоджогпідпалУкрзализныцяАТ УкрзалізницяУкрзалізницяДиверсантДиверсантыСБУНацполіціяНацполицияОдеська областьОдесская область

Дата і час 02 серпня 2024 г., 17:24     Переглядів Переглядів: 1894
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.889201