АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

Єрмак назвав умови проведення другого Саміту миру

Читать на русскомRead in English
Єрмак назвав умови проведення другого Саміту миру
Єрмак назвав умови проведення другого Саміту миру

Другий Саміт миру може відбутися тільки тоді, коли буде готовий відповідний спільний план.

Про це керівник Офісу президента України Андрій Єрмак розповів в інтерв’ю.

Пояснюючи, що таке спільний план, Єрмак зазначив, що є Формула миру, яка складається з 10 пунктів. Формула була анонсована президентом понад 2 роки тому.

“Це просто були назви цих пунктів. Одразу після Джидди — зустрічі на рівні радників з питань національної безпеки — було узгоджено рішення щодо створення тут, в Києві, на рівні послів, експертів 10 робочих груп, які нон-стоп працюють по сьогоднішній день”, — сказав Єрмак.

За його словами, ці робочі групи вже напрацювали реалізацію кожного з цих пунктів, конкретні кроки і конкретні строки, що необхідно для виконання кожного з цих пунктів.

“Є абсолютно зрозумілі пункти, із цих ми почали на першому інавгураційному саміті, є більш важкі, такі як відповідальність, такі як виведення російських військ, територіальна цілісність і так далі, відновлення територіальної цілісності”, — наголосив посадовець.

Єрмак додав, що після першого саміту президент поставив завдання всій команді працювати над організацією тематичних конференцій, які би зафіксували ці напрацювання робочих груп вже на більш високому рівні для того, щоб в кінці скласти цей спільний план.

“Ми не хочемо, щоб ця робота тривала місяці, ми хочемо зробити достатньо швидко, тому сьогодні вже є напрацювання і навіть я передбачаю, що найближчим часом перші конференції почнуть відбуватися. Для того, щоб якнайбільш скоріше мати цей план”, — сказав Єрмак.

Він висловив сподівання, що другий Саміт миру може відбутися у 2024 році, але додав, що "є умови, без яких цей другий саміт не може відбутися": "Президент декілька разів сказав, що він зацікавлений, щоб він відбувся як можна скоріше. А є певні умови, над якими ми сьогодні працюємо. Як тільки ці умови будуть виконані, тоді ми можемо говорити вже про конкретний строк і про місце проведення цього другого Саміту".

“Не треба ставитися до другого саміту, як, знаєте, до чемпіонату світу. Зустріч на рівні радників — як відбірковий. Потім перший саміт — це як півфінал, а другий саміт — це фінал і на ньому все закінчиться і так далі. Дуже цього б хотілося. Але ще раз, ми реалісти”, — сказав Єрмак.

Відповідаючи на запитання, чи можлива участь представника Росії на другому саміті, якому може бути переданий цей план, Єрмак сказав, що така можливість існує. Але, за його словами, це не означає, що другий саміт буде якимось початком перемовин з Росією.

“Ні, не про це йде мова. Ми хочемо, щоб зустріч, на якій можна передати цей план, вона відбувалася не Україна-Росія, вона відбувалася у присутності всіх тих відповідальних країн, які йдуть з нами цим шляхом, які підтримали наш план і які знаходяться за столом”, — пояснив Єрмак.


Теги: Саміт мируСаммит мираЕрмак АндрейЕрмак

Дата і час 08 серпня 2024 г., 22:37     Переглядів Переглядів: 2043
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.891156