АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

Зеленський запропонував Моді провести Глобальний саміт миру в Індії

Читать на русском
Зеленський запропонував Моді провести Глобальний саміт миру в Індії
Зеленський запропонував Моді провести Глобальний саміт миру в Індії

Президент Володимир Зеленський запропонував прем’єр-міністру Індії Нарендрі Моді під час його візиту до Києва прийняти Саміт миру щодо України. Перший такий саміт відбувся цього літа в Швейцарії, де підсумкове комюніке підписали 80 держав. Індія брала участь у зустрічі, але документ не підписала.

Про це повідомляє газета Hindustan Times. Підбиваючи підсумки візиту прем’єра Індії до Києва, видання зазначає, що на прес-конференції Зеленський повідомив прем’єр-міністру Моді, що мирний саміт може бути проведений в Індії.

"Щодо Саміту миру, я щиро вірю, що другий Саміт миру має відбутися. Було б чудово, якби його можна було провести в одній із країн Глобального Півдня. Я сказав прем’єр-міністру Моді, що ми можемо провести Глобальний саміт миру в Індії. Це велика країна, це велика демократія - найбільша", - сказав Зеленський на спільному брифінгу.

Водночас, як повідомляє видання, президент України заявив, що проведення саміту в країні, яка не приєдналася до комюніке останнього мирного саміту у Швейцарії, неможливе. Що відповів на це Нарендра Моді – не уточнюється. Також Зеленський повідомив, що як можливі майданчики для нового саміту обговорюються Саудівська Аравія, Катар, Туреччина і Швейцарія.

Нагадаємо, що на переговорах із Моді Зеленський закликав індійського прем’єра приєднатися до комюніке за підсумками першого Саміту миру у Швейцарії. Глава держави зазначив, що Індія була на зустрічі, але документ не підписала. Індійське МЗС тоді пояснило це так:

"На нашу думку, тільки ті пропозиції, які є прийнятними для обох сторін, можуть призвести до сталого миру. Відповідно до цього підходу ми вирішили уникати асоціації із загальним комюніке або будь-яким іншим документом, ухваленим за підсумками цього саміту".


Теги: УкраїнаУкраинаІндіяИндияЗеленскийСаммит мираНарендра Моди

Дата і час 24 серпня 2024 г., 13:49     Переглядів Переглядів: 2093
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.246842