АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

Київському РПЦ-блогеру оголосили підозру за виправдання агресії РФ

Читать на русском
Київському РПЦ-блогеру  оголосили підозру за виправдання агресії РФ
Київському РПЦ-блогеру оголосили підозру за виправдання агресії РФ

СБУ висунула підозру ще трьом проросійським агітаторам, серед яких - колишній клірик УПЦ МП, а нині блогер Сергій Комаров і вчителька київської школи.

Про це повідомила СБУ.

Зокрема, стало відомо, що вчителька столичної школи після проведення уроків з біології записувала провокативні відео та брала участь у прямих ефірах у ТікТоку, де розповсюджувала фейки московської пропаганди.

Освітянка вважала війну, розв’язану Росією, «внутрішнім громадянським конфліктом» та виправдовувала злочини російських загарбників, зокрема ракетні та дронові удари по цивільній інфраструктурі України.

Колишньому клірику УПЦ МП Комарову підозру висунули заочно. Напередодні повномасштабної війни він втік з Києва до Москви, звідки публічно закликає підтримувати російських загарбників.

Підозрюваний активно поширює наративи Кремля щодо збройної агресії проти України. Для масового розповсюдження ворожої пропаганди він використовує медіаресурси Російської православної церкви, загальна аудиторія яких перевищує 20 млн користувачів.

Третім фігурантом є водій київського таксі. Він чекав на захоплення столиці України та захоплено висловлювався про лідера РФ Володимира Путіна, чим регулярно ділився зі своїми пасажирами під час поїздок, а також зі знайомими, з якими листувався в месенджері.

Результати експертизи підтвердили факти інформаційно-підривної діяльності всіх трьох підозрюваних.

Фігурантам інкримінується виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ, глорифікація її учасників - ст. 436-2 Кримінального кодексу України.

Злочинні дії Комарова додатково кваліфіковані за ще двома статтями ККУ: ст. 436 (пропаганда війни); ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Двох підозрюваних - вчительку і таксиста - СБУ затримала. Комаров наразі переховується в Росії, тривають комплексні заходи щодо його притягнення до відповідальності.


Теги: колаборантиподозрениеПідозраКомаров СергейУПЦ МПКиївКиевагрессия Россииагресія РосіїблогерыблогерблогериРПЦ

Дата і час 28 серпня 2024 г., 17:34     Переглядів Переглядів: 1800
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.065333