АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Китай закликав Росію проявляти стриманість у своїх ядерних погрозах

Читать на русском
Китай закликав Росію проявляти стриманість у своїх ядерних погрозах
Китай закликав Росію проявляти стриманість у своїх ядерних погрозах

У Китаї офіційно відреагували на агресивну ядерну риторику країни-терористки Росії. У Пекіні застерегли, що ядерну війну виграти неможливо.

Китайська влада також закликала до стриманості для зменшення стратегічних ризиків. Про це під час брифінгу повідомила речниця Міністерства закордонних справ КНР Мао Нін.

Представницю дипломатичного відомства попросили прокоментувати заяву заступника глави МЗС РФ Сергія Рябкова щодо планів Москви внести зміни до своєї ядерної доктрини, щоб розширити перелік випадків застосування ядерної зброї. Мао Нін зазначила, що ядерну зброю не можна використовувати у війні.

"Ми бачили це повідомлення. Китай неодноразово наголошував, що ядерну зброю не можна використовувати для розв’язання ядерної війни, ядерну зброю не можна застосовувати у бойових діях", – сказала Мао.

Вона також додала, що на початку 2022 року представники США, Китаю, Великої Британії, Франції та Росії оприлюднили спільну заяву, в якій наголосили, що ядерну війну виграти неможливо і її початку допускати не можна.

"За нинішніх обставин важливо, щоб усі сторони зберігали спокій, проявляли стриманість та працювали разом, щоб за допомогою діалогу та консультацій спільними зусиллями заспокоїти ситуацію, сприяти деескалації та зменшити стратегічні ризики", – заявила представниця МЗС КНР.


Теги: Рябков СергейМао Нинядерна зброяЯдерное оружиеРосіяРоссияМИД КитаяМИД КНРКНРКитай

Дата і час 02 вересня 2024 г., 14:00     Переглядів Переглядів: 1471
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.294332