АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Namecheap співпрацює з Росією та обманює своїх клієнтів, маючи українське керівництво

Читать на русскомRead in English
Namecheap співпрацює з Росією та обманює своїх клієнтів, маючи українське керівництво
Namecheap співпрацює з Росією та обманює своїх клієнтів, маючи українське керівництво

Namecheap ("Неймчіп") має репутацію одного з найбільш конкурентоспроможних варіантів реєстрації доменних імен. За даними Statista, Namecheap є другим за величиною реєстратором у світі – компанія відповідає за реєстрацію приблизно 8% усіх доменних імен.

Проте вся ця інформація – лише парадна частина фасаду Namecheap. Є і зворотна, її ретельно ховають і чистять, оскільки Namecheap має у своїй діяльності й обман клієнтів, і співпрацю з Росією. Остання виглядає особливо неприємно, оскільки Namecheap має українське керівництво, яке у 2022 році голосно заявляло про всілякий розрив співпраці з росіянами. Та й зараз на сайті реєстратора є повідомлення, що компанія підтримує Україну.

Також Namecheap заявляла, що в Україні мешкає понад тисячу співробітників компанії, більшість із них – у Харкові. На цьому тлі дивними виглядають звинувачення на адресу Namecheap у співпраці з Росією, але, схоже, що старе, як світ, правило «гроші є гроші» перемогло й тут.

Ще на початку великої війни, коли в Namecheap заявили про припинення співпраці з російськими клієнтами, зацікавлені особи звертали увагу на те, що цей розрив відносин носить дещо дивний характер і стосується не всіх. Так, наприклад, зазначалося, що «компанія просить користувачів лише змінити реєстратора, але не блокуватиме домени».

Після невеликої паніки з’ясувалося, що домени як працювали на Namecheap, так і продовжують працювати.

До того ж з’ясувалося, що Namecheap не відрізняється великою порядністю щодо надання обіцяних послуг. Це, як виявилось, було й до 24 лютого 2022 року, й після. І стосувалося не лише клієнтів із РФ, які пояснювали свої проблеми наявністю в керівництві Namecheap «салоедов из салорейха», що, втім, для росіян досить типово. Але мова зараз не про типову поведінку типово російської людини, а про те, що Namecheap отримувала невтішні для себе відгуки і без прив’язки до війни.

Але це було давно, а що ж відбувається зараз? Ось посилання на матеріал під заголовком "Як сплатити Namecheap і поповнити з Росії в 2024?". У ньому написано таке: «Як сплатити Namecheap із Росії? З картою Pyypl клієнти можуть поповнювати свій баланс і використовувати його для оплати послуг Namecheap, забезпечуючи надійну та стабільну онлайн-присутність. Поповнення картки Pyypl через криптовалюти та електронні платежі дає гнучкість та зручність, сприяючи безперебійному доступу до необхідних вебресурсів». І наведено перелік карток із розцінками. Розцінки, як ви можете переконатися зі скрину нижче, або перейшовши за посиланням вище, вказані у рублях.

Тобто було б бажання клієнта. А оплатити можна за допомогою карти та криптовалюти, аби платіж не йшов безпосередньо з Росії. А Namecheap із задоволенням цей платіж прийме, вдавши, що клієнт до Росії стосунку не має.

Ось ще один сайт, який пропонує допомогу з оплатою Namecheap:

Як там у поета – «якщо зірки запалюють, то комусь це потрібно»? Так і тут – якщо пропонують альтернативний спосіб оплати послуг Namecheap для росіян, то ця послуга затребувана. А якщо послуга користується попитом, то платять не за красиві очі, а за те, що Namecheap і далі надає хостинг громадянам Росії.

Це підтверджують і сайти відгуків: «Якщо хтось надумає користуватися Namecheap, то майте на увазі, що оплатити послуги вийде тільки криптою. У моєму випадку користуюся біткоїном. Російські картки для оплати не працюють».

Велика проблема оплатити в мережі щось криптою? Навіть легше, ніж звичайною банківською карткою. Ось і виходить, що формально Namecheap з Росією не працює, а на практиці все, як і раніше. І може навіть краще, особливо на тлі реальної відмови інших реєстраторів. Клієнти яких, як видно з вищезгаданого відгуку, просто перейшли на Namecheap.

Резюмуючи, можна закінчити ще однією цитатою класика: «Не вір очам своїм». Заявляли про те, що більше не працюють із Росією, багато світових фірм. Але насправді виявляється, що не все те золото, що блищить. Тому що заявити - це одне. А зробити – зовсім інше. Саме так і вийшло у випадку з Namecheap. Що особливо прикро на тлі долі хоча б того ж Харкова, де до лютого 2022 року працювала більшість українського персоналу Namecheap. Але, як каже давня мудрість, бабло перемагає зло. У випадку з Namecheap саме так і сталося: бабло перемогло зло.


Теги: ШахрайствоМошенничестводомендоменыбанківські карткиБанковские карточкиКриптовалютаНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаХарківХарьковРосіяРоссияNamecheap

Автор статті:
Максим Прохоренко
Всі статті автора

Дата і час 06 вересня 2024 г., 16:42     Переглядів Переглядів: 5602
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.116155