АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

Bloomberg: Новий прем’єр Франції Мішель Барньє розраховує на підтримку партії Ле Пен

Читать на русском
Bloomberg: Новий прем’єр Франції Мішель Барньє розраховує на підтримку партії Ле Пен
Bloomberg: Новий прем’єр Франції Мішель Барньє розраховує на підтримку партії Ле Пен

Призначення новим прем’єром Франції правоцентриста Мішеля Барньє виглядає все більш парадоксально на фоні результатів парламентських виборів.

Нагадаємо, що на цих виборах переміг лівий «Новий народний фронт», який виступав під гаслом «не допустимо ультраправу партію Ле Пен до влади». Перед другим туром партія президента Макрона уклала угоду з Фронтом про розподіл кандидатів, щоб знизити результат Ле Пен. Це спрацювало — її партія, хоча й посіла лідируючі позиції, після другого туру опинилася на третьому місці.

Логічно було б очікувати, що новий прем’єр буде від переможця на виборах Народного фронту. Але Макрон вчинив неочікуваний хід у дусі української політики — він «кинув» Фронт, відмовившись призначити прем’єром кандидата від лівих. Замість цього головою уряду став представник правоцентристської партії Республіканці Мішель Барньє , яка зайняла останнє місце на виборах.

Цікаво, що Барньє тепер планує покладатися на підтримку в парламенті... партії Ле Пен (з якою всі на виборах активно боролись на чолі з Макроном), просуваючи її ідеї, як повідомляє Bloomberg.

У своєму виступі після призначення Мішель Барньє «пообіцяв зосередитися на питаннях, важливих для крайньо правих, таких як безпека і скорочення міграції, на знак поваги до основних пріоритетів «Національного об’єднання» Марін Ле Пен, хоча він і не назвав її імені», йдеться в статті.

Він додав, що це вимагатиме поваги до всіх політичних сил: «І я маю на увазі: всі політичні сили, представлені тут, починаючи з цього вечора».

Як зазначає видання, "визначальним фактором" в його призначенні стала саме позиція партії Ле Пен, оскільки після недавніх виборів вона "має безпрецедентний обсяг влади" і відкидала інші кандидатури.

Згідно з джерелами, Барньє і Ле Пен зустрінуться найближчим часом або вже провели зустріч.

«Ми вимагаємо, щоб новий прем’єр-міністр поважав 11 мільйонів французів, які проголосували за «Національне об’єднання», і враховував їх ідеї. Ми будемо уважно стежити за його політикою і за тим, щоб сподівання наших виборців, які представляють третину французів, були почуті і поважені», — заявила Ле Пен.

Завдяки підтримці Ле Пен Барньє може уникнути вотуму недовіри, якщо «Новий народний фронт», «кинутий» Макроном, спробує його ініціювати.

Попри це, навіть із цією «хитрістю рук» Макрон виявляється «кульгавою качкою». Він вже втратив більшість у парламенті і тепер змушений балансувати, вдаючись до послуг крайніх партій політичного спектра — на виборах співпрацювати з лівими з Фронту, а при формуванні уряду — з партією Ле Пен.

Тепер Макрон не може проводити свою політику, особливо з таких чутливих питань, як відправка військ в Україну.


Теги: парламентські виборипарламентские выборыпрем’єр-міністрпремьер-министрМарин Ле ПенМакрон ЭммануэльМакрон ЕмануельФранціяФранцияБарнье Мишель

Дата і час 06 вересня 2024 г., 20:00     Переглядів Переглядів: 1877
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.071469