АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

ЗСУ почали контратаку під Покровськом, – Forbes

Читать на русском
ЗСУ почали контратаку під Покровськом, – Forbes
ЗСУ почали контратаку під Покровськом, – Forbes

Збройні сили України перекинули резерви на Покровський напрямок з метою зупинити просування російських окупаційних військ. Українське командування направило на цю ділянку фронту до п’яти бригад, кожна з яких налічує до 2000 осіб.

Крім того, ЗСУ почали більш активно використовувати бронетехніку для стримування атак російських загарбників. Про це повідомляє Forbes.

Армія Путіна на Покровському напрямку перевищує чисельність українських сил приблизно в чотири рази. Незважаючи на те, що українське командування виділило близько 12 батальйонів для раптового наступу в Курській області Росії, ЗСУ, ймовірно, залишили 4-5 бригад з сотнями одиниць техніки та тисячами солдатів у резерві.

Тепер частина цих резервів приєдналася до бою вздовж останньої лінії окопів та укріплених міст, розташованих за кілька кілометрів від Покровська та його життєво важливих ліній постачання. Кремлівські пропагандисти вже почали скаржитися, що ЗСУ розпочали контратаку та стабілізували лінію фронту.

Сьогодні українські військовослужбовці проводять навколо Покровська невеликі контратаки, основним результатом яких стало уповільнення або невелике відкидання російських окупантів. Український центр оборонних стратегій передбачив, що битва за Покровськ стане кульмінацією наступальної операції супротивника на південно-західному театрі воєнних дій у 2024 році.

Зокрема, атакуючі дії бригади "Кара-Даг" у Селидовому, прифронтовому місті на південний схід від Покровська, можуть стати найзначнішою з недавніх контратак. Вже кілька днів танки бригади підривають і захоплюють російські танки та бойові машини, які намагаються пробитися в Селидове головною дорогою зі сходу на захід.

Аналітики зазначили, що без успіхів у районі Селидового противник не зможе продовжувати свій наступ. Тепер, коли свіжі та добре оснащені українські війська перебувають у Селидовому та атакують, захоплення Покровська росіянами виглядає менш ймовірним.

ЗСУ підключили резерви і почали контратаку під Покровськом – Forbes eiqekiqkdiqqtant

Теги: ВС РФНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗСУВСУПокровскПокровськ

Дата і час 07 вересня 2024 г., 10:35     Переглядів Переглядів: 2339
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.102991