АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

Сирський розповів, як ЗСУ вдалося зірвати наступ окупантів на Сумщину

Читать на русском
Сирський розповів, як ЗСУ вдалося зірвати наступ окупантів на Сумщину
Сирський розповів, як ЗСУ вдалося зірвати наступ окупантів на Сумщину

Російські окупаційні війська після наступу на Харківщині планували продовжити атаку в напрямку Сум. Однак на заваді цьому стали кілька факторів, зокрема операція Збройних сил України в Курській області РФ.

Про це в інтервʼю CNN повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Він уточнив, що російські війська раніше мали плани використовувати Курську область як плацдарм для подальших дій проти наших Сил оборони.

"10 травня вони розпочали наступ на Харківському напрямку, а вже через кілька днів планували завдати удару та почати наступ на Сумському напрямку... Зазнавши втрат на Харківському напрямку, вони фактично застрягли у наступі і перейшли до оборони у Вовчанську. Зупинилися в районі Глибокого, в районі Липців", – розповів головнокомандувач.

 eiqdhiquhituant

Тих військ, які наступали на Харківському напрямку, ворогу вже не вистачало. Поступово росіяни почали передислокувати частини, які знаходилися в районі Курська, на Сумський напрямок, на Харківський.

Таким чином, наступ російських військ на Сумщину не відбувся. Проте вони продовжували розглядати цей напрямок як плацдарм для своїх подальших дій. Крім того, щоденно обстрілювали наші населені пункти.

"Для нас цей напрямок завжди був загрозою. Тому, оцінюючи свої можливості, ми обрали найслабше місце в обороні противника, у його структурі. І цей напрямок (Курський, – Ред.) було обрано", – зазначив Сирський.

Розпочавши наступ на території Курської області, ЗСУ зменшили загрозу нового наступу противника та завадили йому діяти.

"Ми перенесли бойові дії на територію ворога, щоб він відчув те, що відчуваємо ми щодня. І ми створили свою зону безпеки в Курській області. Крім того, ми взяли достатню кількість полонених, щоб створити обмінний фонд для звільнення наших військовослужбовців, які перебувають у полоні", – підкреслив Головнокомандувач ЗСУ.


Теги: Сумська областьСумская областьКурская областьЗСУВСУНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаПрорив кордону в Курській областіКурська областьСырский АлександрСырский

Дата і час 09 вересня 2024 г., 07:18     Переглядів Переглядів: 1690
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.063395