АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

У Десні зона забруднення перемістилася нижче Чернігова за течією

Читать на русском
У Десні зона забруднення перемістилася нижче Чернігова за течією
У Десні зона забруднення перемістилася нижче Чернігова за течією

Згідно з оперативними даними, накопичене забруднення у річці Десна перемістилось нижче Чернігова, де зафіксовані поодинокі випадки мору риби.

Про це повідомила у телеграмі пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

«На сьогодні забруднення у річці Десна зосередилось в межах м. Чернігів у районі зруйнованого автомобільного мосту. За оперативною інформацією, забруднення просунулось нижче м. Чернігів до Количівки (180 км), однак тут випадки мору риби залишаються поодинокими», - йдеться в повідомленні.

Наразі спеціалісти розглядають можливість встановлення додаткових аераторних установок для насичення киснем річки вниз за течією.

У повідомленні наголошується, що причинами накопичення забруднення в межах зруйнованого автомобільного мосту стали природні особливості рельєфу дна річки та характер течії (перемішування у шарах по глибині). Проведені фахівцями Держводагентства та Держекоінспекції заходи перешкоджають подальшому просуванню забруднення вниз по течії, але наразі цього ще недостатньо, щоб зупинити мор риби в місці концентрації забруднення.

Міндовкілля співпрацює з ПрАТ «АК «Київводоканал» щодо розробки комплексу заходів на випадок можливого погіршення якості води біля питних водозаборів. Але на сьогодні такі ризики відсутні.

За даними екологів, наразі спостерігаються випадки мору риби в місті Чернігів, селах Макошино, Ушня, Боромики, Вознесенське та Салтикова Дівиця. Загалом станом на сьогодні на території Чернігівської області зібрано приблизно 17,5 т загиблої риби. На річці Десна фахівці Держекоінспекції спільно з рибоохоронним патрулем та місцевими громадами проводять заходи з уловлювання та захоронення загиблої риби.

Далi за течією Десни зміни фіксуються точково та не всюди мають однотипний характер. Наразі вже спостерігається осідання осаду чорного кольору на дно річки.


Теги: мор рибыЧерниговЧернігівРекаРічказабрудненняЗагрязнениеДесна

Дата і час 09 вересня 2024 г., 19:30     Переглядів Переглядів: 1858
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.069459