АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Прем’єр Грузії заявив, що влада сама запропонує гранти громадським організаціям та ЗМІ

Читать на русском
Прем’єр Грузії заявив, що влада сама запропонує гранти громадським організаціям та ЗМІ
Прем’єр Грузії заявив, що влада сама запропонує гранти громадським організаціям та ЗМІ

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе на тлі набрання чинності скандальним законом про "іноагентів" оголосив, що держава створить власний фонд для грантового фінансування грузинських громадських організацій та ЗМІ; в опозиції висловили обурення щодо цієї ініціативи. 

Про це повідомляє "Новости-Грузия".

Кобахідзе зазначив, що планує створити державний фонд для грантового фінансування НУО та медіа, який буде фінансуватися з бюджету. Він подав цю ініціативу як "крок назустріч" громадським організаціям, які нібито ризикують втратити фінансування від міжнародних донорів у випадку виконання вимог закону "Про прозорість іноземного впливу".

"Багатьом НУО деякі іноземні донори погрожували припиненням фінансування, якщо вони зареєструються… На цьому фоні, виходячи з інтересів країни, ми вирішили створити грантову програму для грузинських неурядових організацій, яка буде повністю фінансуватися з державного бюджету за рахунок медичних платників податків", – заявив прем’єр.

Кобахідзе додав, що в найближчі місяці відбудеться організаційна підготовка, а перші гранти почнуть видавати з січня 2025 року. 

В опозиції висловили обурення з приводу ініціативи. Лідер політсили "Ахалі" Ніка Гварамія назвав наміри фінансувати НУО з бюджету "абсурдним і підкупом неурядових організацій". 

Депутат Роман Горіцидзе з групи "Єврооптимісти" сказав, що в партії влади, очевидно, задумали перетворити неурядові організації на "проурядові". 

"Це антидержавна ідея, яка знищує один із найважливіших сегментів громадянського суспільства у Грузії. Вони прагнуть підкупити незалежний громадський сектор, щоб не чути критики", – обурився він. 


Теги: ИноагентыКобахидзе ИраклийГрузіяГрузия

Дата і час 10 вересня 2024 г., 11:01     Переглядів Переглядів: 1636
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.103977