АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

СБУ висунула підозру російській сенаторці від «ДНР»

Читать на русском
СБУ висунула підозру російській сенаторці від «ДНР»
СБУ висунула підозру російській сенаторці від «ДНР»

Служба безпеки України висунула підозру колаборантці, яка представляє «ДНР» у російській Раді Федерації.

Про це на онлайн-брифінгу повідомила керівниця пресслужби ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа.

"Один з основних напрямків нашої роботи – це колаборанти… Серед фігурантів наших кримінальних проваджень є підсанкційна поплічниця ворога, яка активно сприяє зміцненню окупаційного режиму на Донеччині – це колишня помічниця народного депутата України Наталія Ніконорова. Наприкінці 2022 року її призначили сенатором Росії та представником від виконавчого органу державної влади «ДНР»", – зазначила вона.

За словами Прищепи, Ніконорова забезпечує роботу всіх ланок окупаційної влади на захоплених територіях Донеччини. Вона також координує проєкт жіночого руху прокремлівської партії «Єдина Росія» та займає позицію заступника секретаря донецького відділення з агітації та пропаганди.

У 2016 році зрадницю призначили керувати «міністерством закордонних справ "ДНР"». При цьому вона очолила спеціальну комісію з фіксації та збору доказів так званих «воєнних злочинів української влади на Донбасі».

Прищепа зазначила, що всі сфабриковані докази Ніконорова представляла у Мінську на засіданні тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації на сході України.

«З 2022 року фігурантка підпадає під санкції всіх країн Євросоюзу, України, США, Канади, Швейцарії, Австралії та Японії», – заявила співробітниця СБУ.

Вона додала, що слідчі СБУ повідомили Ніконоровій про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (Створення терористичної групи або терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а також організаційне чи інше сприяння створенню чи діяльності терористичної групи або терористичної організації), а також за ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність). Підозрюваній загрожує до 15 років позбавлення волі.


Теги: ДНРПрищепа ГалинаколаборантиподозрениеПідозраСБУ

Дата і час 13 вересня 2024 г., 07:06     Переглядів Переглядів: 1676
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.189784