АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

«Чим Тарасовці кращі за окупантів?»: У Чернігові місцеві бізнесмени сильно забруднили озеро

Читать на русском
«Чим Тарасовці кращі за окупантів?»: У Чернігові місцеві бізнесмени сильно забруднили озеро
«Чим Тарасовці кращі за окупантів?»: У Чернігові місцеві бізнесмени сильно забруднили озеро

У Чернігові екологічних збитків водоймам завдають не тільки росіяни, а й місцеві бізнесмени-забудовники. Сума збитків довкіллю через забруднення річок Сейм та Десна у Чернігівській та Сумській областях станом на зараз становить понад 405 млн грн. Водночас стало відомо, що у Чернігові місцевий бізнесмен Юрій Тарасовець завдав екологічної шкоди ще й озеру Земснаряд, і там сума збитків – понад 216 млн грн.

Офіційний документ, який підтверджує таку масштабну шкоду для чернігівського озера, опинився у розпорядженні журналістів znaj.ua. Це офіційні підрахунки Держекоінспекції, фахівці якої дослідили прибережну смугу біля Земснаряду

Історія із забрудненням озера, на якому люблять відпочивати чернігівці, розпочалась ще весною.

«Мешканці були шоковані, коли одного дня побачили на прибережній смузі величезні купи непосортованого будівельного сміття. Дуже швидко з’ясувалось, що сміттєзвалище на озері влаштував чернігівський бізнесмен Юрій Тарасовець», – йдеться у статті.

Як зазначається, на земельну ділянку, яка належить громаді, були скинуті відходи від розбору зруйнованого готелю «Україна», який ще з 90-их років належав сім’ї Тарасовців, а у березні 2022 року російські окупанти знищили будівлю ракетою.

Власники вивезли будівельні відходи – залишки бетону, унітазів, плитки, кераміки, забрудненого ґрунту і навіть частин постільної білизни – просто до озера. Це при тому, що у Чернігові є окремий полігон для захоронення такого сміття.

«Місцеві жителі обурюються: чим Тарасовці кращі за окупантів? Мовляв, вороги наробили шкоди своїми ракетами, а місцеві ділки тільки подвоїли шкоду для громади. Таким чином, наголошують чернігівські активісти, батько Микола Тарасовець та син Юрій Тарасовець демонструють неповагу і до людей, і до свого міста, і до природи», – зазначається у публікації.

Після розголосу «сміттєвого» скандалу Чернігівська окружна прокуратура весною цього року відкрила два кримінальні провадження. На час розслідування на ділянку накладено арешт.

Попри це, чернігівці фіксують нові факти порушень і бояться, що найближчим часом Тарасовець почне на озері незаконне будівництво. Станом на зараз частина прибережної смуги вже обгороджена будівельним парканом і, як підтвердив правозахисник Олександр Гашпар, туди заїхала будівельна техніка компанії «Основа-Буд7» Тарасовця.

Раніше також повідомлялось, що через будівельні афери сім’ї Тарасовців припиняє своє існування їхніх сімейний банк "Полікомбанк". 


Теги: озеро ЗемснарядЗабудовникЗастройщикПоликомбанкООО Основа Буд-7Гашпар АлександрТарасовец НиколайЗагрязнениезабрудненняЧернігівЧерниговГосэкоинспекцияТарасовец ЮрийЭкологический ущерб

Дата і час 13 вересня 2024 г., 09:41     Переглядів Переглядів: 2651
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.301661