АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

Якість води у зонах водозаборів Києва та Броварів відповідає стандартам, - Міндовкілля

Читать на русском
Якість води у зонах водозаборів Києва та Броварів відповідає стандартам, - Міндовкілля
Якість води у зонах водозаборів Києва та Броварів відповідає стандартам, - Міндовкілля

Якість води у річці Десна в місцях водозаборів Києва та Броварів відповідає нормі, ризики для здійснення водозабору відсутні, а якість води в річці Сейм на території Чернігівської області покращується.

Про це повідомили в Міністерстві екології та природних ресурсів України.

За даними установи, у межах Київської області в Десні немає перевищень за вмістом пестицидів, поліароматичних вуглеводнів, летких органічних сполук та важких металів. Загибелі риби не спостерігається.

Показники розчиненого кисню перебувають у межах норми, фіксується потемніння води. За амонійним азотом, нітритами та хлоридами перевищень не зафіксовано.

Забруднення, яке просувається Десною, є менш концентрованим, аніж на початку в річці Сейм і в точках водозабору на території Чернігівської області.

У пробах питної води, відібраних у контрольних точках централізованого водопостачання Києва, станом на ранок 15 вересня перевищень не виявлено.

Наголошується, що, згідно з даними "Київводоканалу" та оцінками науковців, очисні споруди впораються із забрудненням, якщо воно дійде до точок водозабору столиці. Якість води у кранах споживачів не зміниться та відповідатиме вимогам Державних санітарних норм і правил.

Єдиним ризиком є можливий запах. Для його усунення "Київводоканал" заготував 120 тонн пилоподібного активованого вугілля. У разі погіршення показників якості води буде застосовано технологію посиленого очищення води.

У річці Сейм на території Чумакового й Озаричів Сумської області хімічне споживання кисню становить 30-31,6 мг на дециметр кубічний, а вміст розчиненого кисню у воді відповідає нормі й перебуває в межах 6,8-7,4 мг на дециметр кубічний.

Вміст амонійного азоту не перевищує норми. За добу дещо зріс у пунктах Чумакового й Мутина, станом на цей час перебуває в межах 0,09-0,22 мг на дециметр кубічний. Інші досліджувані показники залишаються в межах встановлених норм.

У Сеймі на території Чернігівської області вміст розчиненого у воді кисню зріс до 7,65-7,95 мг на дециметр кубічний. Показник хімічного споживання кисню майже досягнув норми - становить 30-32 мг на дециметр кубічний. Показники амонійного азоту, заліза загального й марганцю дещо знизилися та не перевищують допустимі норми.

Результати вимірювань проб води в Десні свідчать, що вміст розчиненого кисню перебуває в межах норми 5,34-5,8 мг на дециметр кубічний.

Фіксується перевищення за вмістом марганцю до 2,6 рази на ділянці Чернігів - Остер: 0,16 - 0,26 мг на дециметр кубічний. Також є перевищення за загальним залізом у 1,2 раза лише в пункті міста Остер. По амонійним азоту, нітритах, фосфатах і хлоридах перевищень у всіх пунктах спостереження немає.

Перевищень екологічних нормативів якості за вмістом пестицидів, поліароматичних вуглеводнів, летких органічних сполук чи важких металів у пробах води із Сейму та Десни не виявлено.


Теги: КиевводоканалДеснаЧернігівська областьЧерниговская областьКиївська областьКиевская областьДніпроДнепрВодаМинокружениеМіндовкілля

Дата і час 15 вересня 2024 г., 19:13     Переглядів Переглядів: 1617
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.071876