АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

Забруднення річки Десна досягло Київської області

Читать на русском
Забруднення річки Десна досягло Київської області
Забруднення річки Десна досягло Київської області

Забруднення річки Десна дісталося Київської області. Станом на 15 вересня, пляма забруднення вже спостерігається між селами Літки та Рожни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови Державного агентства водних ресурсів України Ігоря Гопчака в ефірі телемарафону.

"На сьогоднішній момент забруднення дійшло до 336 км від впадіння по річці Десна, тобто воно знаходиться вже у Київській області між селами Літки та Рожни. Але основна концентрація забруднення знаходиться у Чернігівській області між селами Остер і Максим", - підкреслив Гопчак.

Голова Державного агентства водних ресурсів зазначив, що експерти вже почали фіксувати перші ознаки зміни кольору води та рівня каламутності у Десні у Київській області.

За його словами, наразі киянам все одно не варто хвилюватися щодо якості питної води, адже фахівці "Київводоканалу" вживають усіх заходів для унеможливлення потрапляння брудної води у домівки містян.

"У п’ятницю приїхали 120 тонн активованого вугілля, яке буде використане для додаткового очищення води. Також були поставлені додаткові бонові загородження, є необхідні реагенти. Тобто "Київводоканал" може прибрати й запах, і органічну речовину, жителі Києва будуть забезпечені питною водою відповідної якості", - заявив представник Держводагенства.


Теги: Київська областьКиевская областьЗагрязнениезабрудненняДесна

Дата і час 15 вересня 2024 г., 22:38     Переглядів Переглядів: 1604
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.156618