АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

У Польщі прорвало ще одну дамбу, уряд оголосив НС

Читать на русском
У Польщі прорвало ще одну дамбу, уряд оголосив НС
У Польщі прорвало ще одну дамбу, уряд оголосив НС

16 вересня прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск оголосив про введення стану стихійного лиха через масштабні повені в країні. Для допомоги людям, які постраждали від повеней, буде виділено мільярд злотих із резервного фонду.

Про це повідомляє Polsat News.

"Я скликав цю зустріч для того, щоб якомога швидше ухвалити рішення про введення стану стихійного лиха", - зазначив Туск.

Прем’єр-міністр підкреслив, що детальний перелік повітів та гмін, де запроваджується цей стан, буде надано у Вроцлаві, де незабаром розпочнеться засідання кризового штабу. Окрім того, буде роз’яснено, які наслідки несе за собою надзвичайний стан і його умови.

"У нашому розпорядженні є такий інструмент, як наказ про евакуацію в рамках введення стану стихійного лиха, але, як я вже зазначив учора, ми будемо (використовувати його. – Ред.) лише у випадку, якщо життя людей буде під серйозною загрозою", – сказав Дональд Туск.

Згідно з проєктом постанови Ради Міністрів, у зонах, що постраждали від затоплення, буде запроваджено стан стихійного лиха на термін до 30 днів. При цьому передбачено "лише необхідні" обмеження прав і свободи: серед них – наказ про евакуацію та заборона на перебування в певних місцях.

Міністерка клімату та навколишнього середовища Пауліна Хенніг-Клоська заявила, що введення стану стихійного лиха "допоможе мобілізувати додаткові кошти та ресурси для боротьби з наслідками повеней".


Теги: надзвичайний станЧрезвычайный режимчрезвычайное положениечрезвычайная ситуацияповіньНаводнениеТуск ДональдТускПольщаПольша

Дата і час 16 вересня 2024 г., 20:58     Переглядів Переглядів: 1911
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
3.762417