АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

ISW: Недостатня західна допомога перешкоджає Україні у формуванні ефективних бойових підрозділів

Читать на русском
ISW: Недостатня західна допомога перешкоджає Україні у формуванні ефективних бойових підрозділів
ISW: Недостатня західна допомога перешкоджає Україні у формуванні ефективних бойових підрозділів

Україна вжила заходів для подолання нестачі людських ресурсів у армії. Проте затримки та недостатня військова допомога з боку західних країн продовжують обмежувати її можливості у створенні ефективних бойових підрозділів.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Там підкреслили нещодавню заяву Президента України Володимира Зеленського в інтерв’ю CNN, в якій він зазначив, що Україні "потрібно 14 бригад, щоб бути готовою" до невизначених вимог, і що Україні не вдалося оснастити "навіть чотири" з цих бригад.

Зеленський зауважив, що Україна нарощує внутрішнє виробництво безпілотників і перекидає техніку зі складів або резервних бригад, намагаючись компенсувати недостатню військову підтримку з боку Заходу.

За словами президента, це недостатнє забезпечення, зокрема бронетехнікою та артилерійськими боєприпасами, призвело до втрат українського особового складу.

"ISW вже давно оцінює, що здатність України захищатися від російських наступальних дій і кидати виклик ініціативі на ТВД значною мірою залежить як від надання військової допомоги з боку Заходу, так і від зусиль України з відновлення наявних підрозділів і створення нових — останнім з яких Україна приділила значну увагу", – йдеться у звіті Інституту.

Проте створення більшої кількості української піхоти без відповідного збільшення механізованої техніки суттєво не підвищить боєздатність України, зазначили аналітики ISW.


Теги: МобилизацияМобілізаціяНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуУкраїнаУкраинаВоенная помощьвійськова допомогаЗСУВСУ

Дата і час 17 вересня 2024 г., 06:59     Переглядів Переглядів: 1438
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.068091