АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

Матір депутата Куницького намагалася перевезти через кордон незадекларовані гроші

Читать на русскомRead in English
Матір депутата Куницького намагалася перевезти через кордон незадекларовані гроші
Матір депутата Куницького намагалася перевезти через кордон незадекларовані гроші

Матір нардепа від фракції «Слуга Народу» Олександра Куницького намагалася перевезти через кордон значну суму незадекларованих грошей.

Про це повідомляється у рішенні Солом’янського та Київського апеляційного суду.

Ідеться про справу, яку намагалися приховати. Матір нардепа Світлану Куницьку затримали 18 листопада 2020 року під час митного контролю при відльоті з терміналу D аеропорту «Бориспіль». Жінка планувала вирушити до Франкфурта в Німеччині рейсом авіакомпанії Luftgansa.  Куницька пройшла через «зелений коридор». Митники вирішили допитати її. Жінка стверджувала, що має при собі 30 тис. доларів, які знаходилися у валізі. За її словами, всі ці кошти були її особистими.

На Світлану Куницьку склали протокол про порушення митних правил. Вона намагалася перевезти понад встановлений ліміт у 10 тис. євро без письмового декларування.

За постановою Солом’янського районного суду Києва від 21 травня 2021 року Світлану Куницьку визнали винною у порушенні митних правил, відповідальність за що передбачена ст. 471 Митного Кодексу. Проте їй призначили лише штраф у 1,7 тис. гривень і повернули вилучені 18,2 тис. доларів.

Не погоджуючись з рішенням, представник Київської митниці подав апеляційну скаргу, в якій просив конфіскувати кошти. Митниця зазначала, що законодавство не передбачає можливості звільнення правопорушника від застосування обов’язкового стягнення, включно із конфіскацією предметів за порушення митних правил.

Суд дійшов висновку, що немає підстав для задоволення апеляційної скарги з огляду на таке.

Згідно зі ст. 23 КУпАП, адміністративне стягнення є мірою відповідальності і застосовується з метою виховання особи, а також запобігання вчиненню нових правопорушень як самим правопорушником, так і іншими особами. Нібито таке покарання накладало б на жінку індивідуальний та надмірний тягар, а також було б непропорційним до вчиненого правопорушення. На думку суду, готівка переміщувалася без ознак приховування.

Враховуючи характер правопорушення, особу правопорушника (матір нардепа, – Ред.), а також те, що її дії не завдавали матеріальної шкоди державі, апеляційний суд погодився з висновком суду першої інстанції щодо відсутності підстав для конфіскації 18,2 тис. доларів.

 qhiqqxixkiddant


Теги: ДекларуваннядекларированиеКуницкая СветланаКуницкий АлександрНаличныеналичкаГотівка

Дата і час 17 вересня 2024 г., 10:13     Переглядів Переглядів: 3136
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.074731