АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

Forbes: Росіяни намагаються захищати свої дрони-розвідники «камуфляжем та матюками»

Читать на русском
Forbes: Росіяни намагаються захищати свої дрони-розвідники «камуфляжем та матюками»
Forbes: Росіяни намагаються захищати свої дрони-розвідники «камуфляжем та матюками»

Окупанти застосовують два види камуфляжу для прикриття розвідувальних дронів і залишають на крилах образливі написи.

Сили оборони України активно використовують нові дрони-перехоплювачі для знищення розвідувальних безпілотників Збройних сил Російської Федерації, через що росіяни намагаються зробити свої БПЛА менш помітними, а також залишають на них образливі написи.

Про це повідомляється в статті Forbes.

Як зазначається у виданні, російські оператори майже не можуть захистити свої дрони від українських БПЛА-перехоплювачів. У розвідувальних безпілотників потужні камери, але вони спрямовані вниз, тому оператор не бачить, що відбувається навколо. Цей факт відкриває можливості для атак FPV-дронів. Росіяни, в свою чергу, намагаються захистити свої дрони "камуфляжем та лайкою".

Хоча більшість збитих дронів на опублікованих у мережі відео мають стандартний сірий колір, серед них уже з’являються апарати з камуфляжним покриттям. Наприклад, зустрічаються дрони Zala з плямистими зелено-коричневими крилами, що дозволяє їм замаскуватися на тлі візерунків полів.

БПЛА Zala в камуфляжі qhiqquiqqkidzkant

Крім того, експерти видання зазначили наявність малюнка із чорних та білих трикутників, який можна побачити на іншому дроні Zala. За їхніми словами, цей візерунок нагадує "засліплюючий камуфляж" для військових кораблів, розроблений британським художником Нормалом Вілкінсоном у Першій світовій війні. Цей узор покликаний "розбити" обриси об’єкта, ускладнюючи оцінку напрямку його руху.

Засліплюючий камуфляж Zala

На думку автора статті, камуфляж Нормала Вілкінсона може бути більш ефективним, ніж зелено-коричневий. Він також зазначив, що торік росіяни використовували подібний узор на деяких військових кораблях, ймовірно, для захисту від українських морських дронів.

Крім камуфляжу, у виданні звернули увагу на нецензурні слова на деяких російських БПЛА. Наприклад, на одному з дронів було помічено напис: "Хто зіб’є, той х****ет". На іншому апараті окупанта було написано фразу: "Про**ано".

Образи на дроні Zala

"Станом на зараз російські розвідувальні безпілотники здаються легкою здобиччю, і все, що вони можуть відповісти, — це непристойності", — констатували експерти.

Лайки на БПЛА-розвіднику


Теги: оккупантыокупантиНападение России на УкраинуНапад Росії на Українудрон-разведчикБПЛАВойнаВійнадрони

Дата і час 17 вересня 2024 г., 11:13     Переглядів Переглядів: 1914
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.124706