АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

Reuters: У Франції проти Дурова використали неперевірений у судах закон

Читать на русском
Reuters: У Франції проти Дурова використали неперевірений у судах закон
Reuters: У Франції проти Дурова використали неперевірений у судах закон

Французькі прокурори застосували проти засновника Telegram Павла Дуровановий закон, аналогів якому немає в жодній іншій країні й який ще не пройшов перевірку в суді.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Цей закон криміналізує дії керівників технологічних компаній, чиї платформи сприяють незаконній продукції або діяльності.

Закон LOPMI, ухвалений у січні 2023 року, вивів Францію на передній план серед країн, що займають жорсткішу позицію щодо вебсайтів, часто використовуваних для злочинної діяльності. Однак цей закон ще настільки новий, що прокурори не досягли жодного вердикту за його застосування.

Оскільки закон ще не був перевірений у суді, передчасна спроба Франції притягти до відповідальності таких осіб, як Дуров, може мати зворотний ефект, якщо судді вирішать не карати керівників технологічних компаній за нібито злочини на їхніх платформах.

Минулого місяця французький суддя висунув Дурову офіційні обвинувачення у низці злочинів, зокрема у новому злочині 2023 року - "співучасть у адмініструванні онлайн-платформи для здійснення незаконної угоди в складі організованої групи". Ця стаття передбачає максимальне покарання у вигляді 10 років позбавлення волі та штраф у розмірі 500 000 євро.

Дуров, який вийшов під заставу, заперечує, що Telegram є "анархічним раєм". Telegram стверджує, що "дотримується законів ЄС", і вважає абсурдним припущення про відповідальність платформи або її власника за зловживання на платформі.

У радіоінтерв’ю минулого тижня паризька прокурорка Лора Бекко привітала закон 2023 року як потужний інструмент у боротьбі з організованими злочинними групами, які дедалі активніше функціонують в інтернеті.

Цей закон видається унікальним. Вісім юристів та науковців повідомили Reuters, що не знають про подібні закони в інших країнах.


Теги: закон LOPMIДуров ПавелДуровЗаконФранціяФранция

Дата і час 17 вересня 2024 г., 14:04     Переглядів Переглядів: 1621
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.385615