АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 24°C
Харків: 25°C
Дніпро: 26°C
Одеса: 24°C
Чернігів: 23°C
Суми: 24°C
Львів: 21°C
Ужгород: 23°C
Луцьк: 22°C
Рівне: 22°C

Ситуація на фронті: За добу відбулося майже 140 боєзіткнень

Читать на русском
Ситуація на фронті: За добу відбулося майже 140 боєзіткнень
Ситуація на фронті: За добу відбулося майже 140 боєзіткнень

З початку доби 17 вересня на фронті сталося 139 бойових зіткнень, з яких 34 досі тривають. Російські сили продовжують наполегливо атакувати ЗСУ на Покровському та Курахівському напрямках у Донецькій області.

Про це інформує Генштаб ЗСУ.

Ворожі обстріли

По території України сьогодні країна-агресор здійснила три ракетні удари, використавши шість ракет, 59 авіаударів, скинувши 84 керовані авіабомби (КАБи). Крім того, загарбники застосували 494 дрони-камікадзе та провели 3338 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах, використовуючи різні типи озброєння.

Ситуація на напрямках

На Харківському напрямку російські терористи атакували позиції наших підрозділів один раз у районі Вовчанська. За наявною на цей час інформацією, українські захисники на Харківському напрямку знищили та поранили п’ятдесят вісім окупантів, ліквідували дві артилерійські системи, 44 безпілотні літальні апарати, п’ять одиниць автомобільної техніки та одну одиницю спеціальної техніки, також було пошкоджено п’ять артилерійських систем, один автомобіль і дві одиниці спецтехніки ворога.

На Куп’янському напрямку противник протягом дня 13 разів атакував позиції наших захисників поблизу населених пунктів Синьківка, Новоосинове, Кругляківка, Андріївка, Колісниківка, Петропавлівка та Лозова. Підрозділи Сил оборони відбили 12 наступів. Ситуація залишається напруженою, триває одне боєзіткнення.

На Лиманському напрямку протягом дня російські війська 12 разів атакували українських захисників у районах Чернещини, Дружелюбівки, Макіївки, Торського та Невського. Також авіація агресора завдала ударів некерованими авіаційними ракетами по Твердохлібовому.

На Сіверському напрямку ворог двічі намагався штурмовими діями витіснити наших захисників з позицій у районах Верхньокам’янського та Виїмки. Обидві атаки були відбиті, противник не досягнув успіху.

На Краматорському напрямку українські воїни відбивали шість спроб загарбників прорватися біля Часового Яру, Ступочок, Кліщіївки та Білої Гори. Вісім атак відбито, одне боєзіткнення триває.

На Торецькому напрямку окупанти, за підтримки авіації, 14 разів атакували наші позиції поблизу Щербинівки, Торецька та Неліпівки. Одне боєзіткнення наразі триває.

На Покровському напрямку ворог концентрує основні зусилля. Тут, протягом дня, агресор 34 рази атакував у районах Гродівки, Новоторецького, Орлівки, Миколаївки, Українська, Олександрополя, Воздвиженки, Маринівки та Зеленого Поля.

30 атак українські захисники вже відбили, ще чотири боєзіткнення тривають. Сьогодні окупанти на цьому напрямку втратили більше 220 військовослужбовців вбитими та пораненими, знищено чотири автомобілі та один мотоцикл. Також наші оборонці завдали значної шкоди танку та п’яти автомобілям противника.

На Курахівському напрямку станом на зараз наші захисники відбили 43 ворожі атаки на свої позиції. Загарбники намагалися просунутися поблизу Цукуриного, Желанного Першого, Гірника, Катеринівки, Георгіївки та Костянтинівки. Одинадцять боєзіткнень наразі триває. Ситуація під контролем.

На Времівському напрямку сьогодні агресор чотири рази штурмував передній край оборони в напрямку Вугледару. Українські воїни зупинили три атаки ворога, зараз триває одне боєзіткнення.

На Гуляйпільському напрямку зазнав авіаудару некерованими авіабомбами населений пункт Вербове.

На Оріхівському напрямку відбулося п’ять боєзіткнень у районі населених пунктів Новоданилівка та Щербаки, одне боєзіткнення триває до цього часу.

На Придніпровському напрямку чотири штурмові дії ворога не мали успіху. Втрат позицій не допущено.


Теги: Нападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗСУВСУГенштаб ВСУ

Дата і час 18 вересня 2024 г., 01:11     Переглядів Переглядів: 1640
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
7.567503