АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

САП підтвердила втечу нардепа Одарченка, якого обвинувачують у спробі підкупу керівництва Мінвідновлення

Читать на русскомRead in English
САП підтвердила втечу нардепа Одарченка, якого обвинувачують у спробі підкупу керівництва Мінвідновлення
САП підтвердила втечу нардепа Одарченка, якого обвинувачують у спробі підкупу керівництва Мінвідновлення

Народний депутат України IX скликання, обвинувачений у наданні неправомірної вигоди голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, 18 вересня 2024 року не з’явився до Вищого антикорупційного суду.

Причини неявки нардепа суд та прокурор не озвучили. Захисники обвинуваченого також не змогли повідомити суду про місце перебування свого підзахисного та стверджують, що не мають зв’язку з ним.

У зв’язку з цим прокурор в суді порушив питання про стягнення в дохід держави застави, встановленої як запобіжний захід для нардепа, накладення на нього грошового стягнення, а також оголошення його в розшук.

Суд ухвалив рішення про застосування приводу до обвинуваченого народного депутата на наступне судове засідання, яке призначено на 19 вересня 2024 року о 08:00.

Нагадаємо, що 22 листопада 2023 року за клопотанням прокурора САП слідчий суддя ВАКС призначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 15 млн грн застави. У зв’язку з внесенням застави на народного депутата накладено відповідні процесуальні обов’язки, серед яких здача паспортів для виїзду за кордон та носіння електронного засобу контролю. Пізніше, за клопотанням прокурора, ці обов’язки судом неодноразово продовжувалися. Разом з тим, незважаючи на рішення суду, органами внутрішніх справ до особи не було застосовано електронний засіб контролю.

Деталі справи:

21 листопада 2023 року САП та НАБУ повідомили про підозру чинному нардепу, який намагався підкупити високопосадовця Державного агентства відновлення. Дії нардепа кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 КК України.

Встановлено, що народний депутат України висловив високопосадовцю пропозицію щодо надання йому неправомірної вигоди за забезпечення ухвалення Міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, де народний обранець продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту якого призупинено). Пропонована сума неправомірної вигоди становила 8% від обсягу фінансування.

Далі підозрюваний надав високопосадовцю – особі, яка займає особливо відповідальне становище, частину цієї неправомірної вигоди у вигляді 0,39 біткоїна, що на момент здійснення операції відповідало 10 тис. доларів США.

16 квітня 2024 року обвинувальний акт у справі направлено до ВАКС для розгляду по суті.

На сьогодні розгляд обвинувального акту перебуває на завершальній стадії – 18 вересня 2024 року у судовому засіданні було заплановано допит обвинуваченого.


Теги: ВАКСдепутатпобегвтечаНайем МустафаКоррупцияКорупціяСАПОдарченко Андрей

Дата і час 18 вересня 2024 г., 16:36     Переглядів Переглядів: 2084
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.062725