АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

Керівники одеської «секти» розробляли плани для повалення держвлади та надання допомоги загарбникам

Читать на русском
Керівники одеської «секти» розробляли плани для повалення держвлади та надання допомоги загарбникам
Керівники одеської «секти» розробляли плани для повалення держвлади та надання допомоги загарбникам

В Одесі суд виніс рішення про ув’язнення засновника «Секти тамплієрів» Олега Мальцева та його спільника Костянтина Слободянюка. Вони організували групу для захоплення приміщень державних органів та повалення державної влади на користь російських окупантів. 

Цю інформацію повідомили ЗМІ, посилаючись на ухвали Приморського районного суду за ч. 2 ст. 28, ч.ч. 1, 3 ст. 260, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу.

Олег Мальцев переїхав до Одеси після окупації Севастополя Росією у 2014 році. Тут він та його однодумці створили безліч сайтів та інших структур, які були спрямовані на об’єднання однодумців та заробляння коштів. Вони також заснували газету «Нерозкриті злочини» та надали членам групи посвідчення, щоб впливати на органи місцевої та центральної влади в регіоні. Головним редактором газети став Костянтин Слободянюк.

«Тамплієр» створює підконтрольні комерційні та громадські організації, видаючи їх за науково-дослідницькі спільноти, що дозволяє йому представляти себе як «наукового діяча». При цьому штучно експлуатуються ЗМІ та інтернет для підвищення його соціальної та псевдонаукової значимості. У період з 2013 по 2024 роки він та його оточення неодноразово відвідували Крим.

 qhidquideuiqqhant

У Одесі Мальцев активізував свої зусилля зі створення кола осіб, абсолютно відданих йому та готових беззастережно виконувати його команди. Він розробив спеціальні правила поведінки для своїх співробітників та послідовників, а також систему контролю за їх дотриманням та покарання за порушення (включаючи побиття). У зазначений період часу Мальцев впровадив в діяльність організаційних структур елементи єдиноначальності, підпорядкованості й дисципліни, а також ввів військову, фізичну й спеціальну (тактичну, медичну, психологічну) підготовку.

Аферист отримав свідоцтво на право адвокатської діяльності №00897 від 19 грудня 2014 року.

З грудня 2014 року Мальцев через свою агентуру розпочав пошук потрібних осіб серед співробітників правоохоронних, контролюючих органів, органів державної влади та місцевого самоврядування, науковців і винахідників із метою їх подальшого залучення до протиправної діяльності, на матеріальній основі, що призвело до отримання інформації, яку можна було використати на шкоду державній безпеці, зокрема стосовно посадовців, суддів та військових. Правоохоронці також виявили, що на профілі в «Однокласниках» Мальцев вказує свою належність до підрозділу військової розвідки «515-го окремого дивізіону розвідувальних кораблів Тихоокеанського флоту ВМФ Росії».

Після цього Мальцев та Слободянюк почали формувати «оперативно-бойовий підрозділ» (ОБП). За їхнім задумом, учасники незаконного формування мали забезпечити підтримку російським військам під час їх наближення до Одеси, включаючи вбивство українських військовослужбовців і інших захисників, заволодіння зброєю та боєприпасами, а також протидію Силам оборони України шляхом інших військових дій. Після евакуації органів державної влади та місцевого самоврядування Одеси учасники «організації Мальцева» планували захопити владу. Після окупації, яку організатори назвали «післявоєнним періодом» та «організаційним післявоєнним періодом», Мальцев та Слободянюк сподівалися увійти до окупаційних органів влади РФ та включити до їх складу своїх послідовників.

З квітня 2022 року Мальцев за межами України почав управляти створенням бойової групи. Обмін інформацією проводився в закритій Telegram-групі «Батухан». Для себе він обрав позивний «Нобель». У «ОБП» входили:

  • «штурмова група» (Равин, Ворон, Доктор, Боцман, Ломщик, Грешник, Танкист, без позивного)
  • «снайперська група» (Румат, Тайга, Тора)
  • «розвідувальна група» (Кошка, Дага, Агра, Сталкер, Руно)
  • «група оперативного забезпечення» (Мара, Лиса, Дракон, Волха, Фауст)
  • «офіцер зв’язку» (Дива)

Далі через мережу збройових магазинів Мальцев та Слободянюк придбали 64 одиниці нарізної та гладкоствольної вогнепальної зброї, військову амуніцію (кобури, розвантажувальні жилети, ліхтарі, рюкзаки, палатки, спальні мішки), засоби тактичної медицини, комплекти військової форми, засоби індивідуального захисту (бронежилети, каски) для всіх учасників «ОБП», а також автомобільний та мото транспорт.

Проте плани зловмисників були зірвані СБУ та ДБР. На цей момент Мальцев та Слободянюк заарештовані та перебувають в СІЗО.

Додамо, що це вже друга справа проти «сектантів». Раніше було встановлено, що Мальцев використовував конфіденційну інформацію зі службових баз даних державних органів. Також Слободянюку було пред’явлено підозру в даванні хабаря, незаконних діях з інформацією в електронних системах та державній зраді (ч. 3 ст. 369, ч. 3 ст. 362 та ч. 2 ст. 111 КК).

Співробітники СБУ зафіксували, що Слободянюк придбав конфіденційну інформацію про осіб, які цікавили Мальцева, у офіцерів ДПСУ та поліції. Серед підкуплених сектантів — старший офіцер, старший оперуповноважений відділу активних заходів управління оперативно-розшукової діяльності Одеського прикордонного загону. Список осіб, які цікавили лідера секти, налічував 70 осіб, переважно це підприємці, українські військовослужбовці, поліцейські та суддя Суворовського суду.

Потім за щомісячний хабар у 30 тисяч гривень передавали конфіденційні дані про людей представникам секти. Судові матеріали також зафіксували, що, крім грошей, сектанти у 2023 році передали генератор прикордоннику. Більш того, корупціонери якимось чином організували візит співробітників посольства Китайської Народної Республіки на один із полігонів Сил оборони в Одеській області. Це сталося у 2023 році. Представники КНР вели несанкціоновану відеозйомку, зафіксувавши розташування та особливості об’єкта, де проходила підготовка українських військовослужбовців.

На завершення зазначимо, що це не всі особи, яких слід затримати СБУ. Наприклад, двоє одеських адвокатів забезпечували прикриття Мальцева від кримінальних та адміністративних справ, погрожуючи позовами іншим. Йдеться про Євгенію Тарасенко та Ольгу Панченко.


Теги: Тарасенко ЕвгенийПанченко ОльгаАферистыАферистиГБРДБРСБУСлободянюк КонстантинМальцев ОлегПредателиколаборантиЗрадникиОдессаОдеса

Дата і час 19 вересня 2024 г., 18:45     Переглядів Переглядів: 2120
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.065095