АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

Кремль нарощує випуск БПЛА у спробах показати компенсацію наслідків війни, – ISW

Читать на русском
Кремль нарощує випуск БПЛА у спробах показати компенсацію наслідків війни, – ISW
Кремль нарощує випуск БПЛА у спробах показати компенсацію наслідків війни, – ISW

Експерти Інституту вивчення війни вважають, що Кремль збільшує виробництво безпілотників, намагаючись компенсувати соціальні та економічні наслідки війни в Україні.

Про це повідомляє ISW.

"Кремль продовжує підкреслювати свою відданість удосконаленню російських безпілотних операцій в Україні та розвитку можливостей виробництва безпілотників, зокрема в умовах, спрямованих на пом’якшення соціальних і економічних наслідків тривалої російської війни".

Голова Росії Володимир Путін зустрівся з Військово-промисловою комісією Росії 19 вересня, де обговорив поточні ініціативи з підвищення виробництва російських безпілотників.

Він визнав, що безпілотники стали важливою складовою сучасної війни, і що конфлікт Росії в Україні ще більше підтвердив цю думку.

Путін зазначив, що російські компанії постачили російським військовим близько 140 000 безпілотників у 2023 році та стверджував, що Росія має на меті збільшити виробництво безпілотників у десять разів (до 1,4 мільйона безпілотників) у 2024 році.

Він підкреслив, що Росія повинна "послідовно" нарощувати свої виробничі потужності для безпілотників і підвищувати ефективність БпЛА, щоб відповідати потребам російських військових.

Він також високо оцінив приватні ініціативи в сфері виробництва безпілотників.

Путін зазначив, що приватні безпілотники не "поступаються" дронам, виготовленим державними оборонними компаніями, і що Міністерство оборони Росії нібито ретельно перевіряє всі моделі дронів перед їх відправкою російським військам на фронт.

Однак розслідування DW виявило докази того, що деякі російські нерегулярні сили можуть випробовувати новітні безпілотники під час атак на українське цивільне населення, ймовірно, для пришвидшення тестування.

Експерти зазначають, що російські блогери постійно скаржаться на низьку якість державних безпілотників і часто вихваляють приватні ініціативи з виробництва БпЛА, вважаючи їх більш ефективними.

"Заяви Путіна про плани Росії збільшити виробництво безпілотників до 1,4 мільйона одиниць у 2024 році є дещо нижчими, ніж заплановані темпи виробництва безпілотників в Україні у 2024 році.

Заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Ганна Гвоздяр у березні 2024 року зазначила, що Україна має намір виробити два мільйони безпілотників у 2024 році, а українські чиновники неодноразово підкреслювали, що Україна надає пріоритет модернізації та постійній розробці нових безпілотників для задоволення потреб українських військовослужбовців".


Теги: Безпілотниквоенное производствобеспилотникиБПЛАКремльРоссияРосія

Дата і час 20 вересня 2024 г., 07:21     Переглядів Переглядів: 1824
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.066535