АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

У Львівській області посадовицю міськради підозрюють у зловживаннях на 453 тисяч гривень

Читать на русском
У Львівській області посадовицю міськради підозрюють у зловживаннях на 453 тисяч гривень
У Львівській області посадовицю міськради підозрюють у зловживаннях на 453 тисяч гривень

Відділ освіти Великомостівської міської ради міг виплатити підряднику за роботи, які не були виконані у дитячому садку.

Сокальський райсуд 12 вересня обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту для керівниці відділу освіти, культури та туризму Великомостівської міської ради Галини Булик. Її підозрюють у службовому підробленні та розтраті коштів. В ухвалі суду зазначено, що Галина Булик підписала акти виконаних робіт у дитячому садку, хоча частина робіт підрядник не виконував. Сума збитків, виявлених слідчими поліції, складає 453 тис. грн.

Відповідно до матеріалів справи, опублікованих у судовому реєстрі, відділ освіти, культури та туризму Великомостівської сільради 18 грудня уклав договір з ФОП Андрієм Ващишиним на капітальний ремонт санвузлів у дитсадку «Соняшник». Вартість робіт становила 1,24 млн грн. Підрядник зобов’язувався відремонтувати санвузли до кінця грудня 2023 року.

Згідно з аналітичною системою YouControl, Андрій Ващишин зареєстрований як ФОП з 2017 року в Червонограді і спеціалізується на будівництві. З серпня 2023 року він внесений до чорного списку Антимонопольного комітету за змову під час тендерів. У 2020-2021 роках бізнесмен узгоджував свої дії з ТОВ «Західназбуд» під час трьох тендерів на ремонт доріг загальною очікуваною вартістю понад 9 млн грн і двох аукціонів на ремонт шкільних приміщень на суму 2,5 млн грн. АМКУ оштрафував Андрія Ващишина на 325 тис. грн.

Слідчі поліції вважають, що Галина Булик за попередньою змовою з підрядником підписала акти виконаних робіт, які насправді не були виконані або були виконані не до кінця. Зокрема, підприємець не здійснив шпаклівку та фарбування стін, не уклав всю керамічну плитку, не встановив підвісні стелі, а також не змонтував вимикачів, світильників, ламп, вентиляторів, умивальників тощо.

Після підписання актів виконавчий підрядник отримав 1,24 млн грн, з них за невиконані роботи — 453 тис. грн. Повідомлення про підозру в службовому підробленні та розтраті коштів (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 ККУ) Галина Булик отримала 11 вересня.

У суді Галина Булик звернулася з проханням обрати їй запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, оскільки їй потрібно відвідувати роботу. Суддя Тетяна Струс задовольнила це прохання і призначила нічний домашній арешт до 9 листопада.


Теги: ТендерыТендериТОВ ЗахідназбудВащишин АндрійБулик ГалинаПідозраподозрениеЗлоупотреблениеЗловживанняЧиновникиЛьвовская областьЛьвівська область

Дата і час 20 вересня 2024 г., 23:47     Переглядів Переглядів: 1381
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.066032