АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

В РФ похвалилися, що нібито збили дрон "Паляниця": в Defense Express розповіли деталі

Читать на русском
В РФ похвалилися, що нібито збили дрон "Паляниця": в Defense Express розповіли деталі
В РФ похвалилися, що нібито збили дрон "Паляниця": в Defense Express розповіли деталі

ЗС РФ "знешкодили" в Курській області невідомий безпілотник з реактивним двигуном. Проте аналітики пояснили, що "Паляниця" не є єдиною розробкою Сил оборони.

В РФ 20 вересня повідомили, що в Курській області збили український дрон з реактивним двигуном. За уламками нібито встановили, що це нова розробка "Паляниця". В Defense Express проаналізували, чи може це бути правдою.

Російські окупанти заявили, що збили невідомий БПЛА розмірами 3,5х2,5 метра з реактивним двигуном та бойовою частиною вагою 100 кілограмів. В РФ стверджують, що цей дрон — нова українська розробка "Паляниця". Було також опубліковано фотографії уламків.

Селище Колодне, де ППО "знешкодила" безпілотник, розташоване приблизно в 100 кілометрах від кордону і в 75 кілометрах — від лінії фронту.

"Самі уламки сильно пошкоджені, і на момент публікації російські джерела не повідомляли про наявність яких-небудь маркувань", — підкреслили аналітики.

БПЛА, дрон, безпілотник, дрон Паляниця, ракета-дрон Паляниця, БПЛА Паляниця, безпілотник Паляниця, Паляниця, збили Паляницю qhiqquiqehidzdant Fullscreen

Фото уламків нібито збитої "Паляниці"

В росЗМІ повідомили, що швидкість дрона сягала 400–500 кілометрів на годину, а його дальність — 400–700 кілометрів. Єдиною причиною, чому його визнали "Паляницею", став турбореактивний двигун.

БПЛА, дрон, безпілотник, дрон Паляниця, ракета-дрон Паляниця, БПЛА Паляниця, безпілотник Паляниця, Паляниця, збили Паляницю Fullscreen

Фото уламків нібито збитої "Паляниці"

Експерти помітили на знімках, що фюзеляж дрона виконаний з вуглецевого волокна. Визначити його форму складно, але, за їхніми оцінками, йдеться про "летюче крило".

"Тобто це не класична аеродинамічна схема середньоплана, згідно з офіційними зображеннями "Паляниці", — відзначили в Defense Express.

Крім того, аналітики нагадали, що "Паляниця" — не єдиний реактивний дрон в арсеналі ЗСУ. Україна вже неодноразово використовувала такі БПЛА, зокрема QinetiQ Banshee Jet 80.

БПЛА, дрон, безпілотник, QinetiQ Banshee Jet 80

Фото дрона QinetiQ Banshee Jet 80

Фото: Defense Express

Його оригінальна версія має розмах крил 2,5 метра і довжину до 3 метрів. Швидкість цього безпілотника може сягати 648 кілометрів на годину. Вага бойової частини — невідома.

"Але Banshee Jet 80 має два двигуни, хоча, звичайно, не факт, що другий може бути десь ще", — припустили експерти.

Принаймні один реактивний двигун мав невідомий український дрон, який ЗС РФ "знешкодили" на початку року. Він був схожий на британський і мав аналогічні розміри, але повідомлялося, що його бойова частина важила всього 20 кілограмів.

БПЛА, дрон, безпілотник Fullscreen

Фото невідомого українського дрона

Фото: Defence Express

Було відомо і про інші дрони, але вони були виготовлені не за схемою "летюче крило". Проте збитий БПЛА міг бути виготовлений не в Україні і не належати до арсеналу ЗСУ. В Defense Express не виключають, що російські бойовики могли збити власний безпілотник, наприклад, аналог реактивного Shahed-238.

"Таким чином, більше схоже на те, що в РФ готові називати будь-який неідентифікований дрон з реактивним двигуном "Паляницею", зображення якої взагалі може бути фантазією художника", — підсумували аналітики.

 


Теги: БПЛАракета-дрон ПаляницаНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійна

Дата і час 21 вересня 2024 г., 08:07     Переглядів Переглядів: 1655
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.305846