АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

У Пакистані автомобіль супроводу російського посла підірвався на міні

Читать на русском
У Пакистані автомобіль супроводу російського посла підірвався на міні
У Пакистані автомобіль супроводу російського посла підірвався на міні

Повідомляють, що підірвалася поліційна машина, яка супроводжувала послів з 12 країн. Посол РФ, за інформацією, не постраждав.

Поліцейська машина, що супроводжувала послів з 12 країн, підірвалася на міні в північному регіоні Пакистану. Один поліцейський загинув, декілька отримали поранення, а за попередніми даними, жоден з дипломатів не постраждав. Про це інформує Daily Pakistan.

Згідно з повідомленнями, вибухнула бомба з дистанційним управлінням, внаслідок чого один поліцейський загинув, а троє інших правоохоронців отримали поранення.

Поранений унаслідок вибуху поліцейський

У складі колони дипломатичних автомобілів, серед інших, були посли Індонезії, Португалії, Казахстану, Боснії і Герцеговини, В’єтнаму, Зімбабве, Руанди, Туркменістану, Ірану, Таджикистану та Росії.

Поліцейський округу Сват Західулла Хан повідомив, що дипломати відвідали район долини Сват на запрошення місцевої торгової палати з метою представлення цього регіону як потенційного туристичного напрямку. Бомба вибухнула, коли колона прямувала до гірськолижного курорту Малам-Джабба.

пакистан, вибух, російський посол, машина поліції qeithititkant

Пошкоджена вибухом поліційна машина в Пакистані

Фото: Daily Pakistan

Після того, як автомобіль супроводу делегації, в якій був посол Росії Альберт Хорєв, підірвався на міні, дипломатів повернули назад до Ісламабаду.

пакистан, вибух, російський посол, машина поліції

Пошкоджена вибухом поліційна машина в Пакистані

Фото: Daily Pakistan

Пакистанський портал DawnNews повідомляє, що наразі жодна з терористичних груп не взяла на себе відповідальність за напад. Атаку вже засудив президент Пакистану Асіф Алі Зардарі, зазначивши, що "терористичні елементи є ворогами не тільки країни та нації, а й усього людства".

Хто такий Альберт Хорєв

Альберт Хорєв був призначений послом Росії в Пакистані указом президента 10 листопада 2023 року. Раніше він обіймав посаду заступника директора Другого департаменту Азії російського зовнішньополітичного відомства. У 2020 році він отримав дипломатичний ранг надзвичайного і повноважного посланника 2-го класу.

Російський посол Альберт Хорєв

Російський посол Альберт Хорєв

Фото: РИА Новости

Пакистанська провінція Сват, де стався інцидент, розташована на півночі країни, в гірській місцевості. В основному тут проживають кохістанці, гуджари та пуштуни. Останні складають основну частину населення Афганістану.

Пакистанські контртерористичні сили мають міцну присутність у долині Сват, яка тривалий час була осередком ісламістського повстанського руху. Бойовики активізували свої атаки з кінця 2022 року після порушення перемир’я з урядом.

У 2012 році ісламістські бойовики в долині Сват важко поранили лауреатку Нобелівської премії миру Малалу Юсуфзай.


Теги: Хорев АльбертРосіяРоссияПосол РФміниАвтомобилиВзрывВибухПакистан

Дата і час 22 вересня 2024 г., 21:27     Переглядів Переглядів: 1797
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
3.590041