АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

ЗМІ виявили нову схему контрабандного постачання елітних автомобілів до Росії

Читать на русском
ЗМІ виявили нову схему контрабандного постачання елітних автомобілів до Росії
ЗМІ виявили нову схему контрабандного постачання елітних автомобілів до Росії

Дорогі преміальні автомобілі потрапляють до Росії транзитом через Грузію. На грузинсько-російському кордоні було виявлено десятки елітних машин.

Попри санкції, дорогі елітні автомобілі продовжують імпортувати до Росії. Їх постачають неофіційно через треті країни, такі як Грузія.

Про це свідчить розслідування телеканалу Sky News.

У Sky News звернули увагу на цікаву статистику: хоча прямий експорт товарів класу «люкс» (таких, як елітні автомобілі) після введення санкцій проти Росії скоротився до нуля, він збільшився в сусідніх країнах — Азербайджані, Грузії та Казахстані.елітні авто в Грузії, елітні авто, дорогі авто, санкції проти РФ qeithititkant

Журналісти Sky News отримали фотографії великої кількості преміальних автомобілів на російсько-грузинському кордоні. Вони відвідали Грузію і виявили схему транзиту європейських брендів до Росії.

Автомобілі транспортують до кордону з Росією з автосалонів у Тбілісі або чорноморських портів Батумі та Поті. Водії не знають, звідки саме приїхали автомобілі — безпосередньо з заводу чи, наприклад, через Азербайджан.

Mercedes GLE, елітні авто в Грузії, елітні авто, дорогі авто, санкції проти РФ

На кордоні автомобілі залишають на кілька днів, поки оформлюються документи. На стоянках помічено багато Porsche Cayenne, Range Rover, Mercedes G-Class та навіть дорогий Lamborghini Urus. Серед них багато автомобілів 2024 року випуску.

Хоча Грузія приєдналася до антиросійських санкцій, все ще можна знайти лазівки та обійти обмеження. Нерідко автомобілі оформлюють як транзит до країн на кшталт Киргизстану. Оскільки в Грузії зберігається безвізовий режим із Росією, то автомобілі без проблем перетинають кордон на транзитних номерах і залишаються на російській території.

Журналісти зафіксували VIN-номер одного з Range Rover та звернулися до виробника Jaguar Land Rover. Після перевірки там зазначили, що цей позашляховик не був призначений не те що для Росії, але навіть для Грузії.

Sky News акцентує, що це одна з багатьох схем обходу санкцій. "Результат суперечить обіцянкам, які давали під час запровадження цих санкцій: російська економіка залишається сильною, у Москві немає дефіциту товарів першої необхідності та товарів непершої необхідності, а кавказькі держави, такі як Грузія та Азербайджан, отримали величезний економічний поштовх, оскільки стали каналом неформальної торгівлі. Виграють усі, крім українців", — зазначає Sky News.


Теги: КонтрабандаГрузіяГрузияобход санкцийАвтомобилиРоссияРосія

Дата і час 24 вересня 2024 г., 11:53     Переглядів Переглядів: 2042
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.388517