АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

WSJ: Байден не виконує свою обіцянку щодо України

Читать на русском
WSJ: Байден не виконує свою обіцянку щодо України
WSJ: Байден не виконує свою обіцянку щодо України

Президент США Джо Байден приховав документ, у якому описується стратегія використання допомоги для досягнення перемоги.

Про це повідомляє газета The Wall Street Journal.

Видання відзначає, що Білий дім уникає відкритого обговорення стратегії досягнення перемоги з Конгресом і громадськістю. Незважаючи на те, що Конгрес вимагав від адміністрації представити стратегію надання допомоги Україні, адміністрація президента затягувала з виконанням цієї вимоги і засекретила документ, що викликало критику з боку республіканців і сумніви в ефективності підтримки.

"У рамках законопроєкту про додаткове фінансування України цього року Конгрес передбачив, що адміністрація Байдена повинна представити стратегію використання американської допомоги протягом 45 днів. Проте, адміністрація Байдена затягувала з наданням конкретних видів озброєнь або не забезпечила їх у необхідній кількості, щоб Україна могла відвоювати свої території у Росії", - йдеться в матеріалі.

Отже, журналісти WSJ підкреслюють, що республіканці в Конгресі мають рацію, наполягаючи на тому, що адміністрація повинна сформулювати детальну теорію щодо того, як Україна може використати надану допомогу, щоб повернути більше територій.

"Затишшя на полі бою викликало в США суспільний скептицизм, який ставить під загрозу подальшу американську підтримку, незалежно від того, хто виграє президентські вибори, навіть якщо американські виборці не хочуть, щоб Путін переміг. Але Байден не заповнює прогалини", - зазначається у матеріалі The Wall Street Journal.

Таким чином, Конгрес вимагав від адміністрації певної стратегії, пов’язаної з наданням допомоги, і президент Байден розумів, що без цього зобов’язання отримати схвалення Конгресу на надання допомоги було б неможливо. Тому він підписав закон, погоджуючись з цією вимогою.

Проте адміністрація надала документ зі стратегією "через кілька місяців після встановленого Конгресом крайнього терміну", йдеться в заяві групи республіканців Палати представників, серед яких є й проукраїнськи налаштовані представники.

Крім того, документ виявився повністю засекреченим. Законодавці від Республіканської партії закликають адміністрацію представити незасекречену версію, як того вимагав Конгрес, щоб громадськість могла ознайомитися з нею та обговорити її переваги.

"Не варто сподіватися, що адміністрація виконає цей наказ до 5 листопада, якщо вона взагалі це зробить. Публічне оприлюднення може означати, що віцепрезидентці Камалі Гарріс доведеться пояснювати своє власне бачення війни перед виборами. Але поки вона цього не зробить і адміністрація приховуватиме інформацію, Гарріс ділитиме відповідальність за непослідовні дії Байдена", - підсумувала газета.


Теги: ВойнаВійнаУкраїнаУкраинаСШАДжо БайденБайден ДжозефБайден ДжоБайден

Дата і час 28 вересня 2024 г., 12:46     Переглядів Переглядів: 2296
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.2404