АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

СБУ на Рівненщині накрила мережу нарколабораторій

Читать на русском
СБУ на Рівненщині накрила мережу нарколабораторій
СБУ на Рівненщині накрила мережу нарколабораторій

Служба безпеки в тісній співпраці з Національною поліцією ліквідувала на Рівненщині діяльність наркосиндикату, члени якого займалися виготовленням і розповсюдженням психотропних речовин на мільйони гривень.

Під час досудового розслідування з’ясувалося, що наркобізнес організував 30-річний мешканець Рівного, який залучив до угруповання ще десять жителів міста та області. Встановлено, що більшість учасників уже притягувалися до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з обігом наркотичних засобів.

 eiqetiquxiqkdant

«Ділки» мали чіткий розподіл обов’язків та зон відповідальності, зокрема по закупівлі компонентів, виготовленню, збуту, пошуку клієнтів та веденню бухгалтерії.
Для підпільної нарколабораторії злочинці орендували квартиру та гараж, а сировину для виробництва психотропів замовляли на спеціалізованих інтернет-магазинах. Збут «товару» здійснювали через мережу наркодилерів у регіоні.

За оперативною інформацією, фігуранти замовляли прекурсори такими партіями, що щомісяця можна було виготовити 16 000 доз психотропів на суму понад два мільйони гривень за  тіньовими тарифами.

Під час санкціонованих обшуків у місцях проживання учасників угруповання було виявлено та вилучено психотропні речовини загальною вартістю понад 1 мільйон гривень, компоненти для їхнього виготовлення, обладнання, зброю та інші докази протиправної діяльності.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, 11 учасникам наркобізнесу було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України, а саме у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні чи збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Усім підозрюваним обрані запобіжні заходи.
Санкція статті передбачає покарання - до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Операцію з викриття провели співробітники Управління СБУ в Рівненській області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР НП України та СУ ГУ НП в Рівненській області під процесуальним керівництвом Рівненської обласної прокуратури.


Теги: СБУРовенская областьРівненська областьНаркотикиНарколаборатория

Дата і час 02 жовтня 2024 г., 19:13     Переглядів Переглядів: 1511
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.10649