АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Окупанти продовжили наступ на Донеччині, у ворога є просування, - ISW

Читать на русском
Окупанти продовжили наступ на Донеччині, у ворога є просування, - ISW
Окупанти продовжили наступ на Донеччині, у ворога є просування, - ISW

Російські збройні формування продовжують активні наступальні дії на різних ділянках фронту в Донецькій області. За останні дні вони дещо просунулися в околицях Сватового, Сіверска та Вугледара, а також на схід та південний схід від Покровська.

Про поточну ситуацію йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW). Аналітики підкреслили, що навіть незначні просування ворога супроводжуються великими втратами.

Сіверський напрямок

Згідно з інформацією, ЗС РФ нещодавно здійснили незначне просування на північ від Спірного (на південний схід від Сіверська). Окупанти також заявляли про "захоплення" Верхньокам’янського, але експерти ISW не знайшли підтвердження цим словам.

На цьому напрямку діють підрозділи російської 2-ї артилерійської бригади (3-тя загальновійськова армія, раніше 2-й АК "ЛНР").

Краматорський напрямок

Незважаючи на продовження атак, у районі Часового Яру ворог не має підтверджених просувань. Загарбники атакували неподалік міста, а також на північ від нього в околицях Григорівки, у напрямку Майського та Маркового; на схід – поблизу Івановського; на південний схід – біля Андріївки та Кліщіївки; на південь – у напрямку Білої Гори та села Ступочки.

Відомо, що там все ще діють підрозділи російської 98-ї повітряно-десантної дивізії.

Окупанти продовжили наступ на Донеччині, у ворога є просування: в ISW оцінили ситуацію. Карта eiqrtiqzeiqtrant

Торецький напрямок

За даними ISW, тут також не було підтверджених змін у лінії фронту. Пропагандисти з РФ стверджували, що російські війська просунулися на 200 м у центрі Торецька і "намагаються оточити українські сили в місті". Проте експерти не спостерігали візуального підтвердження заявленого ворогом просування.

Наразі ЗС РФ продовжують атаки в районі самого Торецька, а також біля Неліпівки та в напрямку Щербинівки.

Окупанти продовжили наступ на Донеччині, у ворога є просування: в ISW оцінили ситуацію. Карта

Покровський напрямок

Окуповані російські війська трохи просунулися на схід від Гродівки та на південь від Цукуриного. Пов’язаний з Кремлем блогер повідомив, що їхня армія здійснила механізовану атаку вздовж траси М-30 від Маринівки в напрямку Селидового та просувається далі в районі Селидівської міської лікарні на півдні міста. Крім того, пропагандист стверджував, що російські підрозділи пройшли на захід від Новоторецького і, ймовірно, "захопили поля" на захід від Невельського. На його думку, ЗС РФ просунулися далі на південний схід від Покровська в районі Цукуриного. Водночас інший пропагандист визнав, що насправді російські війська важко просуваються в цій зоні через інтенсивні удари українських безпілотників і розвідку.

Окупанти продовжили наступ на Донеччині, у ворога є просування: в ISW оцінили ситуацію. Карта

Бої на Покровському напрямку тривали в околицях Воздвиженки, Новоторецька, Єлизаветівки, Миролюбівки, Миколаївки, Червоного Яру, Крутого Яру та Лисівки, а також поблизу Новогродівки, Селидового, Українська, Цукуриного, Гірника й Невельського.

Курахівський напрямок

Окупанти продовжили наступальні дії біля Георгіївки та Курахового 1 та 2 жовтня, але жодних підтверджених змін у лінії фронту в цьому районі не зафіксовано. Аналітики ISW повідомляють, що не виявили доказів просування військ РФ біля Максимільянівки, як стверджували російські блогери.

Времівський напрямок

Окуповані сили захопили Вугледар. Українська група військ "Хортиця" 2 жовтня повідомила, що російські військові зазнали значних втрат під час своїх спроб захоплення міста. Водночас вищий командний склад дав ЗСУ дозвіл на відступ для збереження особового складу та бойової техніки.

Окупанти продовжили наступ на Донеччині, у ворога є просування: в ISW оцінили ситуацію. Карта

"Геолокаційні кадри від 1 жовтня демонструють, що російські війська трохи просунулися вздовж дороги Павлівка – Богоявленка на північний захід від Вугледара. Російські блогери заявляють, що вони пройшли на 400 метрів углиб, зайшли в лісовий масив на південь від Катеринівки й просуваються від Водяного у бік Богоявленки. Проте ми не виявили підтвердження цим заявам", – зазначено в зведенні ISW.

Водночас російські війська продовжили атаки на північний схід від Вугледара в районі Костянтинівки та Катеринівки, а також поблизу Богоявленки 1 і 2 жовтня. За інформацією, в околицях Вугледара діють підрозділи російської 36-ї мотострілецької бригади та 95-го стрілецького полку (згідно з інформацією, укомплектованого мобілізованим особовим складом з окупованої частини Донеччини).


Теги: Нападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗСУВСУВС РФ

Дата і час 03 жовтня 2024 г., 10:31     Переглядів Переглядів: 2062
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.295413