АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

В Офісі президента обговорюють звільнення Буданова, Умєрова та Сирського

Читать на русскомRead in English
В Офісі президента обговорюють звільнення Буданова, Умєрова та Сирського
В Офісі президента обговорюють звільнення Буданова, Умєрова та Сирського

Про це інформує Forbes-Україна з посиланням на свої джерела.

У Буданова можуть забрати посаду в найближчі місяці, хоча остаточне рішення поки не ухвалено.

Дискусії з цього питання тривають не менш як місяць. У нього "напружені відносини" з Єрмаком і Сирським, президент незадоволений низкою неуспішних операцій ГУР, і в цілому ОП дратує публічність голови військової розвідки.

«Єрмаку не подобаються люди з медійною вагою та підтримкою партнерів», – зазначає співрозмовник видання з оборонного сектора.

Конфлікт із Сирським виник через те, що ГУР не ділиться з головкомом певними розвідувальними даними.

Показовою вважається Курська операція, в якій ГУР не брало участі, хоча раніше саме з допомогою розвідки російські добровольці нападали на російський кордон.

В ОП незадоволені тим, що ГУР прагне зосередити на собі процеси, які не характерні для розвідки, такі як виробництво дронів. Також згадується випадок з махінаціями на закупівлі зброї ГУРівською компанією «Спецтехноекспорт». Зараз держава судиться з нею на суму щонайменше 820 млн гривень.

Крім того, Офіс дратують періодичні прогнози Буданова про конкретні терміни завершення війни, які завдають шкоди Зеленському і викликають негативну реакцію з боку суспільства.

«Така публічність особи, що керує розвідкою, – абсурд», - заявляє джерело.

Потенційним кандидатом на заміну Буданову знову називається голова Служби зовнішньої розвідки Олег Іващенко.

Міністром оборони Умєровим незадоволені, бо через рік після його призначення в відомстві панує "хаос", йому не вдалося налагодити стабільну роботу міністерства.

Зокрема, є претензії до його ідеї об’єднати два агентства з закупівлі зброї та техніки для ЗСУ, при цьому закупівлі все одно здійснюються з затримками.

Виробники скаржаться, що "держзакупівлі – хаотичні, планувати роботу заздалегідь неможливо", виникають зриви контрактів, відсутнє фінансування, виробництво знижено, і багато компаній вивозять його за кордон.

При цьому в ОП ще уточнюють, чи є цей хаос наслідком дій Умєрова.

Потенційними кандидатами на заміну йому називаються віцепрем’єр з цифрової трансформації Михайло Федоров і перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк, якого нещодавно Зеленський ввів до складу Ставки, чого раніше з заступниками міністрів не відбувалося.

Заміна головкома Сирського обговорювалася ще влітку, в ОП навіть проводили співбесіди з генералами.

Головне зауваження до Сирського – "прохолодне ставлення" до розвитку безпілотної складової армії.

Створення нового виду військ – Сил безпілотних систем – було пропозицією Зеленського. Їх керівником був призначений молодий генерал Вадим Сухаревський. Сирський вважає, що йому створюють конкурента. Хоча Сухаревський нібито заперечує свої амбіції стати головкомом.

Саме тому виникла ситуація з призначенням начальником штабу СБС ексгенерала ВМС Романа Гладкого, якого Генштаб призначив без погодження з Сухаревським. Зараз відносини між Сирським і Сухаревським можна вважати "робочими".

Водночас джерело стверджує, що напруження між Зеленським і Сирським зникло після початку Курської операції, і тепер головкома ЗСУ вже не збираються знімати.


Теги: Офіс президента УкраїниОфис Президента УкраиныСпецтехноэкспортУмеров РустемУмеров РустэмСырский АлександрСырскийБуданов КириллБудановГУР МОУвольнениезвільнення

Дата і час 04 жовтня 2024 г., 12:24     Переглядів Переглядів: 3409
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.123672