АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Із ким не поділилася начальниця Хмельницької МСЕК Тетяна Крупа, яка виявилися мультимільйонеркою?

Читать на русскомRead in English
Із ким не поділилася начальниця Хмельницької МСЕК Тетяна Крупа, яка виявилися мультимільйонеркою?
Із ким не поділилася начальниця Хмельницької МСЕК Тетяна Крупа, яка виявилися мультимільйонеркою?

В епіцентр чергового скандалу з наданням липових довідок для ухилянтів потрапила голова Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи, депутат обласної ради від «Слуги народу» Тетяна Крупа – під час обшуку у неї буквально в кожній шпарині знайшли пачки грошей.

Загалом під час обшуку, який відбувся у Тетяни Крупи та її чоловіка Володимира Крупи, керівника Хмельницької обласної державної аудиторської служби, вилучили понад шість мільйонів доларів готівкою у різних валютах. Невідомо навіщо, але Крупа викинула у вікно два пакети для сміття, у яких було пів мільйона доларів. У сина Тетяни Крупи, який очолює місцевий Пенсійний фонд, Олександра Крупи, також знайшли запаси готівкових доларів. Фотографії та відео з обшуком, на яких видно, як проводиться обшук, а Володимир Крупа лежить на ліжку серед пачок валюти, миттєво облетіли мережу. 

Далі було більше – всі почали шукати інформацію, хто ж така Тетяна Крупа і її сім’я, у яких вилучили таку колосальну суму готівки. Виявилося, що вся сім’я – зразкові чиновники і паралельно успішні бізнесмени. Тетяна Крупа з 2008 року очолює Хмельницький обласний центр медико-соціальної експертизи”; чоловік - Володимир Крупа, багаторічний керівник Державної фінансової інспекції у Хмельницькій області, колишній голова Хмельницької РДА; син - Олександр Крупа, голова головного управління Пенсійного фонду у Хмельницькій області.

Всі троє Круп також є власниками ТОВ «Солар-інвест», яке займається виробництвом сонячної електроенергії. Ця фірма, своєю чергою, володіє корпоративними правами у чотирьох інших: ТОВ «Укр хаб», ТОВ «ХК Енергія Поділля», ТОВ «Ленд Капітал 2017» та ТОВ «Мельникова». Забігаючи наперед – дохід від бізнесу, яким Крупи будуть пояснювати шість мільйонів доларів готівкою, значно менший, ніж вилучені лише у кабінеті Тетяни Крупи 100 тисяч доларів.

Якщо подивитися декларацію Тетяни Крупи, то виявиться, що після початку повномасштабної війни та мобілізації її активи, й до того немаленькі, почали різко зростати – у 2022-23 роках, коли мобілізація набирала обертів, Тетяна Крупа оформила на себе та чоловіка цілу низку нерухомості.

Окрім того, родина має у власності нерухомість в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також «накопичила» майже 2,3 млн доларів. Володимир Крупа також придбав у 2020 році новий Porsche Cayenne, однак ця інформація чомусь не зацікавила правоохоронців, хоча він на той час очолював обласну державну аудиторську службу. Ще у власності сім’ї топ-чиновників є 30 об’єктів нерухомості у Хмельницькому, Львові та Києві, дев’ять елітних машин, корпоративні права загальною вартістю 48 млн грн, готельно-ресторанний комплекс площею 3 000 м.кв в одному із парків Хмельницького. І так далі. Перераховувати всі активи сім’ї Тетяни Крупи просто неможливо за браком місця.

Перелічене вище – це лише те, що чиновники змушені були задекларувати. Що знайде ДБР після того, як проти сімейства Круп порушили кримінальну справу – покаже слідство. Але очевидні висновки напрошуються самі по собі.

Те, що ці гроші нажиті у нечесний спосіб – очевидно. Очевидно і те, що мільйони доларів, сховані в подушках, ковдрах та шухлядах – далеко не все. І зароблені вони саме під час великої війни. Який був «цінник» за оформлення липової інвалідності – невідомо. Як невідомо й те, скільки саме «інвалідів» наплодила Тетяна Крупа і яку участь у цьому процесі брали її син та чоловік. Хоча, судячи з посад, вони відігравали у сімейному тіньовому бізнесі ключову роль.

Виникає ще одне очевидне питання – хто кришував Тетяну Крупу у її діяльності і чому вона погоріла. Чи є це її колеги по партії (Тетяна Крупа є депутаткою облради від партії «Слуга народу») – також покаже слідство. Але очевидно те, що гроші, вилучені в її помешканні та кабінеті, - не всі. Значна частина з них йшла саме на те, щоб в обласному ТЦК та СП закривали очі на «інвалідів», які отримали документи з рук Тетяни Крупи. Також очевидно, що доводилося ділитися як з власним керівництвом, так і з правоохоронцями. Чи захоче ДБР розмотувати ці ланцюжки – подивимося.

А чому «погоріла» Тетяна Крупа – також очевидно. Колись хтось із чиновників народив геніальне визначення –«недозанесли». Тому і прийшло до Тетяни Крупи ДБР. Кому ж саме і скільки «недозанесла» Тетяна Крупа, ми, скоріш за все, не довідаємося ніколи.

P.S. Насамкінець – сумна новина для тих, хто купив собі діагнози у Тетяни Крупи: ваші гроші викинуті на вітер. Більшість із вас буде співучасниками. І є ще один сумний прогноз – з приходом нового начальника у обласну МСЕК тариф лише зросте. У всьому іншому не зміниться нічого.


Теги: МСЕКхабарВзяткаУголовное делоДБРТОВ МельниковаТОВ Ленд Капітал 2017ТОВ Укр хабТОВ ХК Енергія ПоділляООО Солар-Инвестуклонистуклонение от службы в армииуклонистыухилянтиХмельницкая областьСлуга НародаКоррупцияКорупціяКрупа ВладимирКрупа Татьяна

Автор статті:
Максим Прохоренко
Всі статті автора

Дата і час 04 жовтня 2024 г., 20:38     Переглядів Переглядів: 9464
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.099339