АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

The Times: Велика Британія може відправити війська в Україну для підготовки новобранців

Читать на русском
The Times: Велика Британія може відправити війська в Україну для підготовки новобранців
The Times: Велика Британія може відправити війська в Україну для підготовки новобранців

Військові лідери Великої Британії розглядають можливість направлення військових в Україну, щоб допомагати в підготовці новобранців.

Про це повідомляє The Times.

Як пише видання, обговорюються плани, згідно з якими невеликі групи британських військових інструкторів поїдуть на захід України. Там вони допоможуть у первинній підготовці українських новобранців перед їх відряджанням на фронт на сході країни.

За даними джерел газети, таке рішення британців дозволить вирішити деякі логістичні складнощі з відряджанням українських військових на британські бази для тренувань, а також зекономити кошти.

Варто зазначити, що в рамках багатонаціональної військової операції під кодовою назвою "Інтерфлекс", тисячі українських солдатів пройшли підготовку у Великій Британії. Але, за словами міністра оборони Британії Джона Гілі, "найбільшою перепоною" у навчанні українців є "надання Україною особового складу для тренувань".

За словами ще одного джерела газети, відряджання британських військових в Україну замість проведення тренувань на базах у Британії було б "дешевше і краще".

"Ми могли б проводити навчання там швидше, і це відбувалося б далеко від фронту, в ізольованих місцях, тому ризик був би значно меншим", - зазначило джерело.

Водночас українське військове джерело заявило, що перенесення тренувань в Україну стане "потужним військово-політичним сигналом" для інших держав і самої Росії. Це також започаткує "де-факто" розгортання військової інфраструктури НАТО на території України та стане "сильним стримуючим фактором". Таке рішення надасть можливість британським військовим переймати бойовий досвід в українських колег, а також тестувати новітнє озброєння, розроблене для війни.

Українське джерело повідомило, що вони сподіваються, що британське рішення спонукатиме Францію також проводити навчання в Україні після того, як обговорення в Парижі, здається, зайшли у глухий кут через політичні причини.


Теги: УкраїнаУкраинавойскавійськаЗСУВСУВеликобританіяВеликобритания

Дата і час 10 жовтня 2024 г., 17:31     Переглядів Переглядів: 1459
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.666059