АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

У США обидві партії Конгресу закликали переглянути стратегію Штатів щодо РФ

Читать на русском
У США обидві партії Конгресу закликали переглянути стратегію Штатів щодо РФ
У США обидві партії Конгресу закликали переглянути стратегію Штатів щодо РФ

Представники Республіканської та Демократичної партій закликали уряд США відмовитися від статус-кво, що склався після закінчення Холодної війни у відносинах з РФ, та визнати Москву постійною загрозою глобальній безпеці.

Про це повідомляє The Hill.

"Двопартійний комітет, відповідальний за підтримку демократії та прав людини в пострадянських країнах, наполягає на тому, щоб Сполучені Штати відмовилися від поточного статусу після Холодної війни у своїх відносинах з РФ і визнали Москву постійною загрозою глобальній безпеці", - йдеться у повідомленні.

У звіті Гельсінської комісії, який отримало The Hill, стверджується, що Вашингтон повинен змінити своє ставлення до підходу щодо РФ, подібно до того, як це сталося з Китаєм протягом останніх кількох років, та відповідно розподілити ресурси.

У звіті йдеться про необхідність забезпечення перемоги України у її оборонній війні проти РФ, а також заклику до надання "масованої" військової та гуманітарної допомоги Києву і до дозволу Збройним силам України завдавати удари вглиб території РФ за допомогою зброї, наданої США.

Зазначається, що політичні пропозиції, викладені у звіті, перевищують зобов’язання адміністрації Джо Байдена щодо України та суперечать позиціям колишнього президента Трампа, кандидата у президенти від Республіканської партії, та його союзників у Конгресі.

Проте голова Гельсінського комітету від Республіканської партії, конгресмен Джо Вілсон, заперечив можливість укладення угоди між Трампом та Путіним.

"Для мене немає жодних сумнівів, що Дональд Трамп усвідомить нещирість військового злочинця Путіна", — зазначив Вілсон у короткій розмові з The Hill про цей звіт.

Віцепрезидент Камала Гарріс, кандидат у президенти від Демократичної партії, раніше окреслила продовження політики президента Джо Байдена щодо України.

Однак, хоча президентські вибори безумовно вплинуть на політику США щодо України та РФ в наступні роки, ставлення у Конгресі також буде відігравати вирішальну роль у визначенні пріоритетів на глобальному рівні, йдеться у звіті.

Як зазначається, депутати-республіканці, ймовірно, підтримають висновки звіту про те, що "Сполучені Штати повинні підготуватися до тривалої боротьби, розуміючи, що РФ має багатовікову історію жорстокого імперіалізму щодо своїх сусідів, Європи та світу загалом".

"Вважаю, що головне повідомлення полягає в тому, що ми відмовляємося від 30-річної помилкової політики", — сказав анонімний представник Конгресу, знайомий зі звітом.

"Не потрібно далеко дивитися, щоб побачити, що кожен президент протягом перших кількох місяців свого правління зустрічається з Путіним", - додав співрозмовник.


Теги: Конгрес СШАРоссияРосіяСША

Дата і час 29 вересня 2024 г., 22:37     Переглядів Переглядів: 1758
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.066004