АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

Львівських братів-депутатів Доскічів викрили на багатомільйонній брехні в деклараціях

Читать на русскомRead in English
Львівських братів-депутатів Доскічів викрили на багатомільйонній брехні в деклараціях
Львівських братів-депутатів Доскічів викрили на багатомільйонній брехні в деклараціях

НАЗК виявило недостовірні дані та ознаки незаконного збагачення у деклараціях львівських братів-бізнесменів Юрія та Остапа Доскічів. 54-річний Юрій Доскіч є депутатом Львівської облради від «Слуги Народу», а 50-річний Остап Доскіч – депутат Львівської міськради від «Європейської Солідарності».

Під час перевірки декларації Юрія Доскіча за 2021 рік НАЗК виявило недостовірні відомості на понад 15 млн грн. Зокрема, депутат приховав п’ять земельних ділянок, розташованих у Малехові, Зубрі та селі Полтва Золочівського району, які належать йому та його дружині.

Крім того, він зазначив неправдиву інформацію про вартість чотирьох квартир у Львові, будинку в Малехові та ще п’яти земельних ділянок у Малехові.

Не вказав у декларації Юрій Доскіч близько 600 тис. грн доходів, отриманих у вигляді відсотків в «Ощадбанку», та понад 14 тис. грн в «ОТП Банку».

Також з’ясувалося, що Юрій Доскіч вказав неправдиві відомості щодо зарплати, отриманої в компанії «Гал-Кат», де йому нарахували близько 2,4 млн грн, тоді як фактично виплатили понад 2,6 млн грн.

Окрім того, депутат не зазначив грошовий актив у понад 3,6 млн грн, які він надав ТОВ «Виробниче підприємство «Укркабель» у вигляді безпроцентної позики.

На основі висновків НАЗК, у діях Юрія Доскіча виявлено ознаки порушення, за яке передбачена кримінальна відповідальність згідно з ч. 2 ст. 366-2 (декларування недостовірної інформації).

У декларації його брата, депутата Львівської міськради Остапа Доскіча за 2021 рік, виявлено недостовірні відомості на суму 194 тис. грн. Зокрема, він надав неправдиві дані про вартість квартири у Львові.

Також у діях Остапа Доскіча виявлені ознаки незаконного збагачення (ст. 368-5 ККУ). Депутат вказав на придбання часток 50% у ТОВ «Тібет» та ПП «Львівметалпласт». Загальна вартість набуття корпоративних прав у цих компаніях перевищує 11 млн грн. Водночас під час перевірки з’ясувалося, що доходи сім’ї Остапа Доскіча, які могли бути використані для покупки цих корпоративних прав, становили близько 2,4 млн грн (різниця перевищує 8 млн грн).

При цьому НАЗК поставило під сумнів, що Остап Доскіч зміг продати двокімнатну квартиру у Львові площею 77 м² доцентці Львівської політехніки за 8,3 млн грн. НАЗК вважає, що договір купівлі-продажу квартири був укладений за завищеною ціною, аби пояснити походження коштів, за які відбулося придбання корпоративних прав на частки згаданих компаній.

Брати Юрій та Остап Доскічі є співвласниками низки компаній, які займаються виробництвом кабелів та торгівлею металом, зокрема «Гал-Кат», «Гал-Транс», «Галицька кабельна компанія», «Львівметапласт» тощо.


Теги: ООО ТибетЛьвовметалпластООО ОП УкркабельЛьвовЛьвівДеклараціядекларацияНАЗКНАПКНацагентство по предотвращению коррупции (НАПК)Доскич ЮрийДоскич ОстапДоскіч ОстапДоскіч Юрій

Дата і час 13 вересня 2024 г., 11:15     Переглядів Переглядів: 2086
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.063522