АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

У МЗС України заявили про неприпустимість компромісів щодо територіального статусу Криму

Читать на русском
У МЗС України заявили про неприпустимість компромісів щодо територіального статусу Криму
У МЗС України заявили про неприпустимість компромісів щодо територіального статусу Криму

Міністерство закордонних справ підкреслило неприпустимість компромісів щодо територіального статусу Криму після того, як міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запропонував провести там референдум за певних умов.

У МЗС наголосили, що територіальна цілісність України "ніколи не була і не може бути предметом для обговорення чи компромісів", це підтримують як Збройні сили України, так і міжнародні партнери та міжнародне право.

"Крим – це ключовий елемент європейської архітектури безпеки. Його повноцінне відновлення можливе лише після всебічної деокупації всієї території України, включно з українським півостровом", – йдеться у заяві відомства.

Там висловили сподівання на підтримку партнерів для примусу Росії до виведення військ з Криму та відповідальності за порушення міжнародного права та скоєні злочини.

"Усі зусилля повинні бути спрямовані на те, щоб швидше досягти цих цілей, а не задовольняти, у той чи інший спосіб, інтереси Кремля на шкоду Україні та міжнародному праву", – резюмувало МЗС.

Зовнішньополітичне відомство не пояснило, чому було опубліковано цей коментар, але він з’явився після поширеної українськими ЗМІ пропозиції глави МЗС Польщі Радослава Сікорського щодо можливого вирішення статусу Криму.

На думку Сікорського, Росія та Україна не зможуть досягти угоди щодо статусу Криму, але "ми могли б передати його під мандат ООН із місією підготовки справедливого референдуму після перевірки, хто є законними жителями, і таке інше... І ми могли б відкласти це на 20 років".


Теги: РеферендумООНКрымКримСикорский РадославМЗС УкраїниМИД Украины

Дата і час 20 вересня 2024 г., 00:22     Переглядів Переглядів: 1488
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.067085