АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 22°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 20°C
Суми: 21°C
Львів: 18°C
Ужгород: 20°C
Луцьк: 19°C
Рівне: 19°C

Сумського суддю Шершака відправлять на 7 років за ґрати

Читать на русском
Сумського суддю Шершака відправлять на 7 років за ґрати
Сумського суддю Шершака відправлять на 7 років за ґрати

Вищий антикорупційний суд визнав суддю Зарічного районного суду Сум Миколу Шершака винним в отриманні неправомірної вигоди та засудив його до 7 років позбавлення волі.

Про це повідомляє ВАКС.

Колегія суддів ВАКС ухвалила вирок і визнала суддю винним за ч. 3 ст. 368 КК. Суд призначив йому основне покарання у вигляді позбавлення волі строком на 7 років, а також додаткові покарання: позбавлення права обіймати посади в органах судової влади строком на 3 роки та конфіскацію всього належного йому на праві власності майна.

Обвинуваченого суддю Шершака також взяли під варту на виконання вироку.

Нагадаємо, що 14 лютого 2020 року САП направила до суду обвинувальний акт стосовно Шершака. За даними слідства, суддя висловив прохання надати неправомірну вигоду громадянину за ухвалення рішення про непритягнення його до адміністративної відповідальності. 7 листопада 2019 року його викрили «на гарячому» і наступного дня оголосили підозру за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

До Зарічного райсуду Сум надійшов адміністративний протокол про притягнення до відповідальності Віталія Шутька за керування автомобілем у нетверезому стані. Після цього суддя Шершак нібито попросив у Шутька гроші за неналежне притягнення його до відповідальності в цій адміністративній справі, а також в аналогічній, яка має поступити до його суду з Голосіївського райсуду Києва.

6 листопада, за даними слідства, ці гроші були отримані суддею. 1700 доларів детективи виявили в будинку судді Шершака, а ще 300 доларів під час його особистого огляду.


Теги: ПриговорСАПШершак НиколайВАКССудьисуддіСумыСуми

Дата і час 20 вересня 2024 г., 00:28     Переглядів Переглядів: 2032
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.565302