АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

У Києві продали за 2,5 мільярда гривень готель "Україна"

Читать на русскомRead in English
У Києві продали за 2,5 мільярда гривень готель "Україна"
У Києві продали за 2,5 мільярда гривень готель "Україна"

Готель "Україна", розташований у самому серці столиці, продали на першому онлайн-аукціоні в межах великої приватизації. За лот вдалося отримати 2,51 млрд грн, що в 2,4 раза більше за стартову ціну.

Це підтверджують дані Prozorro.Продажі. "Фонд державного майна України провів перший аукціон з великої приватизації у системі Prozorro.Продажі. Лотом, за який змагалися учасники на електронних торгах, був готель "Україна" в центрі Києва", – зазначили в Міністерстві економіки.

Аукціон відбувся 18 вересня та пройшов у три раунди з підвищенням ціни. Стартова ціна становила 1,05 млрд грн (без ПДВ).

Готель  qeituiddkihdant

Після укладення угоди з покупцем 2,51 млрд грн надійдуть до державного бюджету України. При цьому покупець зобов’язується зберегти основний вид діяльності підприємства, сплатити заборгованість із заробітної плати та перед бюджетом, а також погасити прострочену кредиторську заборгованість.

Участь у торгах брали три компанії. Переможцем стало ТОВ "Ола Файн", яке, згідно з даними YouControl, займається орендою нерухомості. Пропозиція цього підприємства перевищила ціни конкурентів – ПрАТ "Житомирський меблевий комбінат" та ТОВ "Аларіт-Пром" - більше ніж на 1 млрд грн.

Результати приватизації готелю

Компанію "Ола Файн" було засновано у 2021 році. Її статутний капітал становить 768 тисяч гривень. У 2023 році підприємство отримало чистий прибуток у розмірі 334 тис. грн.

Власником компанії є Максим Кріппа. "Україна" стане не першим готелем у його власності. Зокрема, у 2020 році підприємець придбав готель "Дніпро", який також розташований у центрі Києва.

Інформація про бенефіціарів

"Україна" – 4-зірковий готель із понад 60-річною історією. Загальна площа будівлі становить 22 481,5 кв. м.

Це 14-поверхова будівля з 363 номерами та 6 конференц-залами. Готель також має власне паркування, пральню, бізнес-центр з офісним обладнанням, салон краси, сауну і масажний кабінет. В "Україні" розташований ресторан на 250 осіб і 4 бенкетні зали загальною площею 451 кв. м.


Теги: ООО Ола ФайнProzorroКриппа МаксимКриппааукціонАукционКиївКиевОтель украинаГотель Україна

Дата і час 18 вересня 2024 г., 15:23     Переглядів Переглядів: 2297
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.06451