АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 23°C
Харків: 25°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 21°C
Ужгород: 22°C
Луцьк: 21°C
Рівне: 22°C

В Одесі суддя Федчишена не задекларувала вартість орендованої квартири

Читать на русскомRead in English
В Одесі суддя Федчишена не задекларувала вартість орендованої квартири
В Одесі суддя Федчишена не задекларувала вартість орендованої квартири

Суддя Приморського райсуду Одеси Тетяна Федчишена, щодо якої відкрито дисциплінарну справу, вказала недостовірні дані у власній декларації за 2023 рік.

Про це ЗМІ дізналися, проаналізувавши її податкову звітність.

Федчишина працювала у Вінниці. У квітні 2017 року вона звернулася до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, щоб бути допущеною до конкурсу на посаду в місцевому суді. Вона успішно пройшла конкурс. У 2019 році звільнилася з посади помічниці судді апеляційного суду області, який було ліквідовано. Після цього Федчишену перевели до новоутвореного Вінницького апеляційного суду. У серпні 2019 року комісія схвалила її кандидатуру, а наступного року президент призначив її на посаду в Приморський райсуд.

Разом з чоловіком Костянтином Федчишеним вони задекларували квартиру площею 36,7 кв. м у Вінниці, придбану в жовтні 2015 року. Вартість майна суддя вказала в 197,5 тис. гривень.

Також вони задекларували ще одну квартиру площею 34 кв. м у користуванні, яка належить Дмитру Костянтиновичу Федчишену (можливо, сину подружжя).

Окрім того, чоловік судді вказав, що з 2006 року має у власності будинок в Томашпілі площею 65,2 кв. м. Вартість майна не була зазначена.

Також у 2018 році він придбав квартиру площею 49,9 кв. м у Вінниці за заниженою вартістю - 50 тис. гривень. Ще подружжя вказало гараж на праві користування, проте не вказало жодного автомобіля.

 eiqeeiqtxidtqant

Головне, з 2020 року суддя Федчишена орендує в Одесі квартиру площею 55,3 кв. м у Ліни Федорівни Бондаренко. При цьому декларантка у графі «витрати» зазначила, що сума оренди їй невідома.

Сама Федчишена отримала 1,2 млн гривень на посаді судді. Її чоловік вирішив не вказувати свою роботу та зарплату. Точніше, суддя не вказала його дохід в податковій звітності, оскільки він звільнився з прокуратури 14 червня 2022 року.


Теги: ДеклараціядекларацияБондаренко ЛинаФедчишен КонстантинСудьисуддіОдессаОдесаФедчишена Татьяна

Дата і час 18 вересня 2024 г., 15:29     Переглядів Переглядів: 1865
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.062509